Herní sestava - ověření výkonu a kompatibility
Zdravím, kupuju sestavu a chci si ji od Vás nechat zkontrolovat a nechat si poradit u RAMek a CPU. Jde o tuto sestavu:
- Case: Thermaltake VE7000SWA Soprano DX Silver
- Zdroj: Seasonic M12-600 600W
- Deska: Asus P5K Deluxe Wifi-AP (Intel P35)
- CPU: Core 2 Duo - podrobnosti pod seznamem
- RAM: 2x1GB DDR2 PC6400 (800MHz) - podrobnosti pod seznamem
- Grafika: Gainward 8330-Bliss 8800GTS 320MB, PCI-E
- HDD: Hitachi Deskstar T7K500 HDT725032VLA360 - 320GB SATA II
- DVD+RW: Sony-Nec AD-7173S OEM stříbrná
- RAM: Plánoval jsem Kingston 2GB DDR II 800MHz KHX6400D2ULK2/2G (3-3-3-10), ale teď vyšel test, kdy byla OK "Patriot PDC22G6400ELK" a já našel verzi s nižším časováním (4-4-4-12) Patriot DIMM 2048MB DDR II 800MHz PDC22G6400LLK. Myslím že ty Kingstony by byli lepší (deska garantuje nějaký Kingstony (Patrioty ne)), ale ty Patrioty jsou imho taky dost dobrý a hrubě levnější (50%). Chci hodně dobrej výkon, ale taktovat se to nebude. Co myslíte?
- CPU: Plánoval jsem Intel Core2 Duo E6600 2,4GHz 4MB 1066MHz 775pin BOX, ale teď se objevil ten samý s frekvencí 1333, kterou deska podporuje Intel Core2 Duo E6550 2,33GHz 4MB 1333MHz 775pin BOX. Ten bude určitě lepší, že?
Jde mi především o ověření kompatibility všech komponent a ověření výkonu. Díky...
Re: Herní sestava - ověření výkonu a kompatibility
Ono taky dost zalezi na tom, jakej zdroj to bude tahat. Ten by taky nebylo od veci uvest :)
pokud nebudes taktovat, tak klidne vem ty CL4 patrioty.
nepises zdroj, takze doporucim Corsair HX520. :)
Rozdil mezi fsb se ve vykonu projevi minimalne - tak 1-2%.
Co třeba dát 36GB raptora na systém?
Citace:
Původně odeslal
D.I.Luke
Zdravím, kupuju sestavu a chci si ji od Vás nechat zkontrolovat a nechat si poradit u RAMek a CPU. Jde o tuto sestavu:
- CPU: Core 2 Duo - podrobnosti pod seznamem
- RAM: 2x1GB DDR2 PC6400 (800MHz) - podrobnosti pod seznamem
-
RAM: Plánoval jsem
Kingston 2GB DDR II 800MHz KHX6400D2ULK2/2G (3-3-3-10), ale teď vyšel test, kdy byla OK "Patriot PDC22G6400ELK" a já našel verzi s nižším časováním (4-4-4-12)
Patriot DIMM 2048MB DDR II 800MHz PDC22G6400LLK. Myslím že ty Kingstony by byli lepší (deska garantuje nějaký Kingstony (Patrioty ne)), ale ty Patrioty jsou imho taky dost dobrý a hrubě levnější (50%). Chci hodně dobrej výkon, ale taktovat se to nebude. Co myslíte?
-
CPU: Plánoval jsem
Intel Core2 Duo E6600 2,4GHz 4MB 1066MHz 775pin BOX, ale teď se objevil ten samý s frekvencí 1333, kterou deska podporuje
Intel Core2 Duo E6550 2,33GHz 4MB 1333MHz 775pin BOX. Ten bude určitě lepší, že?
Jde mi především o ověření kompatibility všech komponent a ověření výkonu. Díky...
Není lepší vzít prkno co podporuje SLI? kdyby sis pak někdy dokupoval druhou grafiku ;)
Citace:
Původně odeslal
Pitrs82
Ono taky dost zalezi na tom, jakej zdroj to bude tahat. Ten by taky nebylo od veci uvest :)
Pardon :-) - zdroj už je doplněn v prvním postu...
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
Není lepší vzít prkno co podporuje SLI? kdyby sis pak někdy dokupoval druhou grafiku ;)
Pokud koukám a čtu správně, tak má dvě PCIe 16x. A podporuje ATI CrossFire. Mezi podporou CrossFire a SLI je rozdíl? Já myslel, že jak to má 2x PCIe 16x, tak to podporuje oboje...
Citace:
Původně odeslal
D.I.Luke
Pokud
koukám a čtu správně, tak má dvě PCIe 16x. A podporuje
ATI CrossFire. Mezi podporou CrossFire a SLI je rozdíl? Já myslel, že jak to má 2x PCIe 16x, tak to podporuje oboje...
Ne. Zalezi na chipsetu. SLI je pro karty od nVidie a je podporovano pouze chipsety od nVidie.
Crossfire je pouze pro karty od AMD (ATI) a je podporovano intel a AMD (ATI) chipsety.
edit: a pokud by te zajimalo jak si vedou jednotlive chipsety z hlediska vykonu a spotreby tak muzes kouknout na nedavny test. Nehodnoti se tam ovsem stabilita a bezproblemovost danych chipsetu (coz si dost dobre nedokazu predstavit jak by se delalo)
Citace:
Původně odeslal
D.I.Luke
Pardon :-) - zdroj už je doplněn v prvním postu...
No pokud neni nutnost modularni kabelaze, tak bych se taky spise priklanel ke zdrojum corsair, ktere ti byly doporucovany vyse :)
Citace:
Původně odeslal
Pitrs82
No pokud neni nutnost modularni kabelaze, tak bych se taky spise priklanel ke zdrojum corsair, ktere ti byly doporucovany vyse :)
To mě překvapuje. Já mám za nej výrobce zdrojů Seasonic a Enermax. Corsair je machr na paměti, ne? :-) Myslíte že je přímo výkonnější nebo myslíte "podobnej výkon, ale o litr levnější"?
Citace:
Původně odeslal
NeMeM9aA
Ne. Zalezi na chipsetu. SLI je pro karty od nVidie a je podporovano pouze chipsety od nVidie.
Crossfire je pouze pro karty od AMD (ATI) a je podporovano intel a AMD (ATI) chipsety.
Tak to je dobrý vědět :-) (díky za poučení) nicméně je velmi malá pravděpodobnost, že tam budou někdy dvě grafiky a popravdě - vypadá to že ta GeForce 8800 je tam spíš dočasně než se vybrousí Catalysty a celkově AMD (ATI) chip R600 (HD 2900XT atp.) Myslím, že když už dvě grafiky, tak ATI :-)
Citace:
Původně odeslal
D.I.Luke
Pokud
koukám a čtu správně, tak má dvě PCIe 16x. A podporuje
ATI CrossFire. Mezi podporou CrossFire a SLI je rozdíl? Já myslel, že jak to má 2x PCIe 16x, tak to podporuje oboje...
Ono by to teoreticky možná i šlo, ale to by NVIDIA musela spolupracovat s Intelem :confused:
Citace:
Původně odeslal
D.I.Luke
To mě překvapuje. Já mám za nej výrobce zdrojů Seasonic a Enermax. Corsair je machr na paměti, ne? :-) Myslíte že je přímo výkonnější nebo myslíte "podobnej výkon, ale o litr levnější"?
Precti si poradne tohle tema (samozrejme poslednich par stranek) http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=22583&page=47 a uvidis sam :)
Citace:
Původně odeslal
D.I.Luke
Laicky řečeno: Seasonik šetří na blbostech jako plechu, který ti výkon nepřidají :) A ušetřený peníze dá do kondíků a aktivních součástek. Ener dělá kvalitní všechno, jen to zbytečně předražuje.
Takže zatím aktuální rozhodnutí je takovýto:
- Zdroj: Seasonic M12-600 600W
- CPU: Core2 Duo E6750 2,66GHz 4MB 1333MHz
- RAM: Kingston DIMM 2GB DDR II 800MHz KHX6400D2ULK2/2G
- Sluchátka (5.1): Teac Teac PM HP-11
Doplnil jsem CPU (objevil se teď novej model - výkonnější a levnější), RAMky a přidal jsem sluchátka - kdyby měl někdo nějaké zkušenosti. Ještě váhám s těma RAMkama (přemýšlím pořád nad těma Patriotama: DIMM 2GB DDR II 800MHz PDC22G6400LLK). Nemá někdo zkušenosti s těmato RAMkama na této desce nebo na nějaké podobné ASUSce? Díky.
ty ramky na té desce dají 4-4-4-12 při 1000Mhz a 2.1V, na patrioty se vyprdni