Potreboval by som vo Win XP nejakym sposobom zakazat instalaciu konkretneho programu...da sa to nejako? Resp. poznate nejaku utilitu ktora by to dokazala?
Printable View
Potreboval by som vo Win XP nejakym sposobom zakazat instalaciu konkretneho programu...da sa to nejako? Resp. poznate nejaku utilitu ktora by to dokazala?
No moj FW neumoznuje zakazat len taky hocijaky proces ale len procesy pripajania sa na net alebo nejake specificke procesy alebo podozrive aktivity alebo co to je...a to som skusal zakazat ale nejak to nepomohlo, resp. reinstalacia bola bezproblemova.
Napada ma nadefinovat prava pre zapis do adresara Program Files, ale zase by uz nemohol nainstalovat nic ine, asi to nebude pre Teba prijatelne riesenie :(
Nie, take riesenie mi teda moc nevyhovuje :(
Ok, situacia je vazna - ako pls nadefinujem prava zapisu do program files?
Co je to za program ?? Není to jedna konkrétní aktualizace ??
Nie nejde o aktualizaciu, ide o rozne nevhodne programy ktore instaluju ostatni useri tohto compu :) Viacero kont nechcem - viem ze by to tento problem lahko riesilo ale nechcem. A teraz som sa dozvedel ze zakazanim zapisu do program files by som mohol narusit chod niektorych programov takze ani to nee. Takze patram po nejakom softe ktory dokaze par kliknutiami zakazat/povolit instalaciu programov vseobecne.
Vytvoris si v Program Files priecinok, zhodny nazov ako vytvara instalacia nechceneho programu. Ja som to odskusal s audiograberom. Vlastnosti, zabezpecenie, odstranis vsetkych uzivatelov aj system. Mozes ho dat aj ako skryty. Program by sa pri instalacii mal spytat, ci prepisat existujuci priecinok. Pristup bude odmietnuty. Instalacia neprebehne.
Je to trapna ochrana, zalezi kto to tam bude chciet nainstalovat. Problem je, ze ste vsetci admini. ;D
Jasna vec je to ochrana fakt len proti total lamam. Mozno by bolo dobre vsetky tie nechcene programy nainstalovat a nejakou upravou registrov, alebo napr. programom (rezidentny stit) zakazat ich spustenie.
Ale vidim to na vytvorenie konta s obmedzenymi pravami. Asi ina moznost mu nezostane.