Je nForce2 rychlejsi nez Via KT400 ikdyz nepouziju 2drr do nForce2(Dual DDR),nevite o nejakem testu na internetu?
V blizke dobe nebudu kupovat 2 pameti(zatim tolik penez nemam:).
Printable View
Je nForce2 rychlejsi nez Via KT400 ikdyz nepouziju 2drr do nForce2(Dual DDR),nevite o nejakem testu na internetu?
V blizke dobe nebudu kupovat 2 pameti(zatim tolik penez nemam:).
Je, ale projeví se to až od FSB 166 a výše, kde i s jedním kusem paměti válcuje Viu.
A hlavne v synchro režime, ktorý má lepšie vyriešený ako VIA. :wink:
Takze vrele doporucujete chipset nForce2 i s jednim modulem (Via KT400 asi tedy nekoupim).A v budoucnu bych mohl koupit dalsi dimm pamet a zvysil bych tak vykon pocitace.diky za odpoved.
Ale zďaleka nie len kvôli priepustnosti. Najvačšia bomba nforce2 je AGP/PCI lock!!!Citace:
Původně odeslal dalee
Nforce2 je rychlejší i s jednou pamětí, :arrow: http://www.zive.sk/h/TestCentrum/AR....05360&CAI=2175 , ;D ;DCitace:
Původně odeslal dalee
I tohle stojí za shlédnutí :arrow: http://www.zive.sk/h/TestCentrum/AR....05496&CAI=2175 :idea: :!: I když nevím,co má autor na mysli tím,že se chipset při FSB kolem 200 dost zahřívá,já mám při standartním chlazení chipsetu při OC viz.níže teplotu pouhých 32 stupňů a CPU 46 stupňů,při aktivované funkci Q Fan,otáčky všech ventilátorů jsou o třetinu pomalejší a jejich hluk je méně než poloviční ;D ;D
No ZIVE.SK to su fakt "borci" v testovani !
;D
;D ;D
Co je to ta Q Fan. To maji pouze Asusky ???Citace:
Původně odeslal Pavelka
Maj to jen ASUSy a je to regulace otáček větráků.Citace:
Původně odeslal ruka
A nevis nahodou o necem, cim by sa dalo softwarove regulovat otacky vetracku pro nForce2 :?:
Mam pocit, ze tady nekdo psal, ze speedfun nefunguje (ja to este nezkousel)
Já jsem četl, že novej Speedfan už podporuje chipset nForce2, ale nezkoušel jsem ho.Citace:
Původně odeslal ruka
Taky sem to ted cetl ve foru. http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=15271
Zkusim stahnout a uvidime. Kdyby to slo, tak by to bylo skvely, bo mi ten vetrak na procu tak rve.
Nevím jestli něco podobného nemají i jiné desky a jak učinné,ale na ASUSce to chodí na 1 ;D ,Můj větrák CPU má na plný výkon skoro 5000ot/min a je dost hlučný,já ho mám Q FANem zpomalený na 3600 a větrák u zdroje ze2500 na 1600,vůbec neni slyšet,teploty jsou skoro stejné,jako když to nechám běžet naplno,měděný chladič CPU dělá svoje,nevím,jestli by to tak uchladil i hliníkový ;D ;D a navíc má už z výroby dosedací plochu k CPU vyleštěnou jako zrdcadlo,člověk se v ní vidí ;DCitace:
Původně odeslal ruka
No jasně,Nforce2 v současnosti vede :!:Citace:
Původně odeslal dalee
Speed fun vrele doporucuji, nyni je ve verzi 4.08 která plně podporuje i Nforce2 chipsety. Ja osobne ho pouzivam uz pres rok a nemam jedinou výtku. Speedfun dokáže regulovat vsechny větrácky na desce od 0% do 100% podle teploty procesoru, chipsetu, HDD...
Synchro rezim je proste to, kdyz mam ramky i procak na stejne frekvenci? Napr.kdyz dam FSB 166 {procak teda 12,5*166} a memory frequency taky na 166, tak teda jedu synchro ze? Jo a AGP frequency ma byt na 66 ze? Pak by se teda grafarna nemela pretaktovavat vlivem FSB pokud tomu aspon trochu rozumim... :oops: ?Citace:
Původně odeslal bananalama
Ten q fan se celkem hodi. Mam v case 2x 80x80 ventilatory {jeden pod zdrojem,druhy vhani vzduch predem} a jsou celkem hlucne. Tak jsem ten predni zapojil jako power fan,v biosu snizil ty limity otacek a je to o neco znat. Btw ten q fan reguluje jen power fan nebo i chasis a cpu fan???? Jo jeste jsem se chtel zeptat jak ti jede Asus probe ??? Nekomu to pry jede s novym biosem normalne,me to ale porad ukazuje u cpu tak o 10C mene.Citace:
Původně odeslal Pavelka
Áno, u epoxu je to percentuálne vyjadrená frekvencia pamate voči FSB(synchro=100%). U MSI, a neviem či nie aj u ASUSu, je to v pomernom vyjadrení FSB/RAM(3/3,4/4,5/5...). AGP treba nastaviť 66, PCI je locked33. A šmitec.Citace:
Původně odeslal Hombre-CZ-
Ten Q Fan zpomaluje větráky jen v konektorech Chassis a Power,v konektoru CPU fan zatím ne,ale snad to upraví příští BIOS.Já bych doporučil,zapojit chladič CPU do Power fan a ten odsávací(doufám,že ho máš namontovaný jako odsávací) ventilátor u zdroje do té Chassis. Ten přední,který Ti tlačí vzduch do case zase až takový efekt nemá a když je skříň ze předu dostatečně perforovaná,tak ani není zapotřebí,je to jen další zdroj hluku,spíš je lepší co nejvíc snížit odpor tomu odsávacímu.Ty pozice připravené výrobcem case totiž ty přídavné ventilátory dost dusí,jsou málo perforované a nezřídka přikrývají více než polovinu plochy ventilátoru. Ideální řešení je tu mřížku prostě vystříhnout,čímž ventilátor zprůchodníš na 100% a uvidíš,když si potom sáhneš na vstup vzduchu zepředu,o kolik se při stejných otáčkách zvedne tah.Velmi výrazně klesne i teplota v celém case,protože ten přídavný ventilátor pod zdrojem bývá v těsné blizkosti chladiče CPU,který je největší zdroj tepla a to je touto cestou odsáváno rovnou ven. :idea: ;D Ten ASUS Probe mi ukazuje zhruba ty samé teploty co BIOS (verze 1002 A),předchozí BIOS(1002) mi ukazoval kraviny taky.Citace:
Původně odeslal Hombre-CZ-