ATI Radeon 1950XT - 2D/3D mode
Ahoj,
mam grafiku od Sapphire (1950XT). Karta ma v 2D rezime takty 500/600MHz s tym, ze v 3D rezime by sa mala prepnut na takty 625/900MHz. Vcera som si ale vsimol (pocas hrania), ze karta stale ide v 2D rezime (graf v ati tray tools), cize pouzivam podtaktovanu kartu. Skusil som nainstalovat posledne catalysty 7.6, no problem to nevyriesilo. Kartu som kupil asi pred pol rokom, vtedy to bolo v poriadku. Da sa prepinanie 2D/3D nejako zapnut? Dakujem.
Re: ATI Radeon 1950XT - 2D/3D mode
Pokud mas na pozadi spusteny ATITooL, tak je mozne, ze mas vypnuty prechod z 2D do 3D rezimu. A ano, da se to v ATITool prepnout, staci trochu pohledat. Ale pokud nemas ATITool spusteny na pozadi, tak nevim cim by to mohlo byt.
Nastav si v Atitool profily v zalozce Overclocking a pro jistotu muzes jeste spousteci *.exe soubor hry pridat do Exception listu.... Pak by to melo prepinat bez problemu pri spusteni hry..... ;)
Po pravdě řečeno, já mám taky Sapphire, sice jen 1950pro, a taky mi to nepřepíná z 2D na 3D. Ovšem nenašel sem nikde frekvence, na kterých má 3D běhat, tak sem předpokládal, že je to normální u nových ATI karet. Dělalo/nedělalo mi to jak s CCC, tak i s ATT.
Ak chcem zistit takty karty, tak musim pouzit nejaku utilitu, ktora monitoruje frekvencie grafickej karty (ATI Tray Tools, ATI Tool, Riva Tuner) v realnom case. Kazda z nich mi ale hlasi to iste, 2D rezim aj pri zatazi). Skusim odinstalovat ATI utility.
ATI Tool mi pri spusteni vypise, ze mam vypnute automaticke prepinanie 2D/3D mode a ze ho mam zapnut pre lepsi vykon grafickej karty (to by som velmi rad).