Nejlepší a nejlevnější řešení spojení dvou objektů
Mám následující problém.
Potřebuju vést data od sousedů z baráku (jen přes silnici), jenže problém je v tom, že není možné natáhnout kabel vzduchem a podkopávat asfalt, také nevím nevím.
Takže mi zbylo bezdrátové řešení.
Situace bude taková že..
U sousedů bude ADSL modem, ze kterého potřebuji vést internet do naší chalupy. Na internet se budu chtít připojovat s více počítačů, přičemž ne každý má wifi síťovku.
Jedno řešení mě napadlo, a to dát za ADSL modem k sousedům wifi router, k němu sekční anténu a pak chytat se na toto AP připojovoat s tím, že bych musel dokoupit wifi karty.
Ale nevím, třeba někoho napadne lepší řešení.
Kdyby náhodou ano, poprosil bych i přímé linky (třeba na CC) na zařízení, pomocí kterých by to bylo realizováno.
Předem děkuji.
Navazuji na téma http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=61663
Re: Nejlepší a nejlevnější řešení spojení dvou objektů
K sousedovi obycejny AP router a u sebe AP clienta (treba Ovis 5460) a po chalupe to roztahat pomoci UTP.
Jde v podstate jen o viditelnost.
To, ze by ses z tve chalupy pripojoval z ruznych PC pres WiFi na AP u souseda je taky mozny, zalezi na konkretni viditelnosti a podminkach.
UTP po chalupe a pak "point to point" spojeni mi ale prijde rozumnejsi.
Taky by sis moh udelat FSO typu Ronja :))
Kazdopadne nejlepsi reseni imho ADSL modem u sousedu, AP <-> AP a z nej switch a rozvod po baraku. Jestli si udelas ten spoj jako bridge, nebo dve site, to uz je na tobe
Treba Corega (Allied Telesis) dela i rovnou ADSL router s WiFi (jiny spolecnosti to urcite budou mit taky). tj. nemusis mit u sousedu dve krabicky ... na to nejakou sektorovku/smerovku (zalezi na vzdalenosti ale treba 30° sektorovka by mela bejt fajn) a protikus nejakyho wifi clienta (na kteryho kabelem pripojis ty pocitace bez wifi) a stejnou antenu, nebo vylozene smerovej kousek.
ale nevim, jak to tam vypada, tak si nejsem moc jistej, jak to bude fcni uvnitr domu, kdyz signal bude jen od sousedu ...
Jo, taky moznost, ja ale zatim nevidel lepsi ADSL router s wifi s odpojitelnou antenou - samy pendreky :)
Citace:
Původně odeslal
admix
Jo, taky moznost, ja ale zatim nevidel lepsi ADSL router s wifi s odpojitelnou antenou - samy pendreky :)
ja zatim na vsech routerech videl odpojitelnej pendrek. naopak jsem nevidel zadnej router, ke kterymu by byla nejaka poradna smerovka ...
Tak se asi pohybujes v ty lepsi casti nabidky :) Ja mel cest vetsinou s levnejma smejdama :lol:
Tak nakonec z toho nic nebude, protože by to muselo být na déle a nevím jestli by na to sousedi přikročili.
Takže budu muset sáhnout po SIMce od O2 nebo T-Mobile.