pohyblivy (mirne volny) chladic Primecooler PC-HC5 CU
Zdravim vsechny, prosim Vas mam takovy dotaz - namontoval jsem chladic na procesor (vsechno viz podpis). Na PC-HC5 je jedna "přezka" uchycena dvěma srouby po stranach, problem je v tom, ze ikdyz mam chladic (respektive ty srouby) dotahnuty na maximum (a snazil jsem se i vic), chladic se tvari ze drzi pevne, ale pomoci velmi male sily s nim lze +/- 1mm otacet kolem sve osy, jakoby na paste plaval. Pocitacu jsem slozil nekolik, ale nikdy jsem se s timhle nesetkal. Poradi mi nekdo co stim, nebo je to snad normalni? Pokud to normalni neni napada me par variant - budto malo pasty (pokud hodne, coz by i popsanym chovanim nasvedcovalo, tak to bych se divil, protoze tenci vrstvicku uz asi neudelam), nebo budu muset vzit pilnicek a mirne upravit, anebo reklamace? Jinak chladi docela v poho. Procesor v Idle do 40°C a v zatezi tak asi do 56°C (pri defaultnim taktu procesoru). Diky vsem za jakekoli rady...
Re: pohyblivy (mirne volny) chladic Primecooler PC-HC5 CU
Neboj se, je to naprosto normální jev, pokud se tím nemění správné přilnutí chladiče na cpu, tak to ničemu nevadí;).
To vypada ze je vetsi vule mezi pasivem a tou sponou nez by mela byt, tezko rict jestli vada kusu nebo je to normalni. Ale teploty sou celkem v pohode na to ze to je chladak bez heat-pipe.
Tak vam dekuji za odpovedi a uklidneni... Necham to teda zatim tak, no a pak uvidim co to bude delat pri takteni, kdyztak potom poreferuji... Jeste jednou dik...;)
Napriklad zalman 7700 alcu pri pouziti na s754 aj na s775 sa pri uplnom dotiahnuti skrutiek rozhodne netocil.
Ak boli dotiahnute tak na polovicu, bolo mozne to pootocit tak ako pises o cca 1 mm na kazdu stranu...
Kazdopadne to uvidis na teplotach ak by to nebolo v poriadku...