-
Memory Remap
Zdravím,
mám 3GB paměti a normálně mi POST hlásí 3008MB a Windows XP SP2 32bit. 2.92GB RAM. Když zapnu Memory Remap v biosu tak mi POST ukáže celých 3072MB, ale Win XP jenom 2GB RAM. Nevíte co ta funkce znamená ? Před tím mi Windows XP SP2 padaly s mem.remap se zdají stabilní.
Díky
-
Re: Memory Remap
Nieco sa uz rozobera tuna:
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=62153 - moznoze tam najdes dopoved
-
memory remapping by si mal pouzivat ked mas 64bit OS a viac nez 3GB pamete, pretoze sluzi na premapovanie zabranej pameti pre rozne zariadenia (mimo ine grafiku ako najvacsieho zruta) z oblasti 2-4 GB do vyssej co asi tvoje 32bit wokna moc nedaju :)
-
A ked nic take v biose nemam a mam 64bit win tak to zapnem ako ? Win mi kazdopadne ukazuje 4GB .. no boh vie ci ich berie aj fyzicky :D
-
nemas, pretoze dost dosiek to proste neponuka, pripadne s tym pracuje tak nejak "automaticky" .. bez memory remap by si nemohol 4GB vidiet ani v 64bit OS
-
Ok takze snad mozem predpokladat ze to teda moja doska robi automaticky, kedze vidim vo win plnych 4GB ram ju?
-
na 99% ano, ale neviem co to vlastne robi ked napriklad vypnes swap, pretoze tym padom si zmensis svoj virtualny adresny priestor v systeme na velkost svojej pamete, co by pri zapnutom memory remap malo sposobovat problemy :) ale whatever, ked niekedy urobis viac nez 3,5GB memory load tak napis dojmy :))
-
Čau,
potřeboval bych poradit. Když si v biosu aktivuju funkci "mem remap" ukazuje mi PC při startu celé 4GB RAM. Po naběhnutí systému (Vista 64bit) mi ovšem "vytížení procesoru" ukazuje, že procesor pracuje na 50% a více. PC se tedy i při jednoduchých procesech seká. V případě že funkci mem remap v biosu vypnu...pracují mi Visty na 3,50GB bez problémů. Nevíte náhodou kde je problém? V některé diskusi jsem se dočetl o podobném problému, kde pisatel uváděl, že se systém po čase tzv. "usadil". Ovšem moc se mi tomu nechce věřit.
Díky moc za rady