Umí deska ASUS A7V8X měnit multiplikátor? Popř.je tato deska kvalitní? Díky za každou odpověď.
Printable View
Umí deska ASUS A7V8X měnit multiplikátor? Popř.je tato deska kvalitní? Díky za každou odpověď.
Umi.Proc by nemela ;DCitace:
Původně odeslal @re
Ano,měnit ho umí,ale já bych si tuhle desku nevybral,Asusu v poslední době nějak nevěřím.Citace:
Původně odeslal @re
Ja mam tu dosku je velmi stabilna a dobre vsetko funguje ako ma je najlepsia aku mozes kupit aj cena je dobra s epoxom som mal problemy a takisto aj gigabytomCitace:
Původně odeslal Tuleň
Podle ohlasů je nejlépe vyladěný právě ten Gigabyte.Citace:
Původně odeslal Radox
Už jsem to vyřešil... Koupil jsem 8RDA+ od EPoXu a jsem (zatim) spokojen-mam ji dva dny a 1700+ mi zatim bezi na 11.5*166=1.92GHz
Mam tuhle desku a duron mi nejde stabile ani na 133FSB. Uz jsem zkousel vse menit krome zdroje a desky. Na vyssich frekvenci se to resne nebo zasekne. Takze zklamani
A preco si myslis, ze by mal ist? Na inych doskach chodi na 133?
Čo sa týka toho Durexa tak mne chodil na 133. :wink:
2 @re:
To máš jedno či zoberieš ten Asus alebo Gigabyte dobré sú obe aj keď ja by som skôr bral toho Gigabyta, ale zase to je len môj názor.
jde nahoru i dolu vcera jsem to zkousel mam totiz nyni tuto desku + 1700XP + 512MB DDR 333MHz, zatim jsem na 12*180MHz super stable, teplota pri 1.75V je max 41 C. Od vcerejska proverovano Prime 95 , 9,5 hod bez chyby pak uz jsem to nevydrzel a prerusil abych mohl delat
Ukazuje vam v BIOSe spravne teplotu CPU ked mate Throughbreda ???
Nedavno som ju kupoval kamosovi a teplotu CPU v BIOSe to ukazuje uplne odveci :?
Pomohol posledny BIOS ???
Dalej :arrow:
Co vybrat ?
GigaByte 7VAX alebo ASUS A7V8X ???
Pocul som, ze nove 7VAX nejdu taktovat, lebo tam odstranili nejaky jumper. Co je na tom pravdy ???
Safra PiTe dyt sem ti to vysvetloval...odstranili jeden z jumperu pro volbu FSB, tzn ze ted muzes volit mezi 100 a AUTO, takze kdyz nemas CPU co defaultne jede na FSB166 tak tam beznym zpusobem 166 nedostanes, nabidne ti to jen do 165 :|
Spec si hral nejak s BIOSem ale nevim jestli s emu todle povedlo obejit
Nejako sa mi to pobilo s info, co som cital na nete, o tej doske...
Mas pravdu :arrow:
----------
Overclockerov asi veľmi nepotešia možnosti tejto dosky. Dajú sa nastavovať voltáže AGP, VCore a VDIMM. Najvyššia možná frekvencia FSB je 165 MHz v priamo BIOS-e a 166-200MHz sa dá nastaviť ručne pomocou pinov umiestnených na povrchu dosky.
----------
To dost SUXX.
Tie posledne dva ASUSy (A7V333 a A7V8X) sa mi totizto vooobec nepozdavaju :?
Dá sa to prežiť.Ak máš trošku laku tak je to v poho a OC pôjde aj na VA :wink:
Ja to nebudem kupovat sebe, takze sa moddovat nebude :(
Naozaj nemam moznost... Aku dosku mam kupit :?:
Tak kúp VAXrev 1.1,VAXP ale ak to zrovna nemusí byť doska s chipsetom KT400 tak zober niečo s NFORCE :wink:
Myslis, ze je dobre riesenie nFORCE ???
Chcem mu tam dat 512MB twinmos a Radeon9700 :)
Tak mu kúp tú VAXP alebo mu povedz nech ešte počká 2-3 týždne a kúp mu KT400A.Poprípade mu kúp neakého EPOXA s KT400.
ted asus se i presto, ze je levny jevi dobre, umi pridavat vsechny mozny napeti, casovani ramek taktez bohate, taktovani az do 227 (mozna pro nekoho malo, ale na co kdyz to nebude stable). Vic jak tech 190 FSB nedam a to je na 100% kvuli ramkam, ale nejak me to zvlast nesere.. Jako ten asus za tu cenu (2500 bez dph) fakt poho, nemusim prerusovat mustky, a menim multak jak se mi chce. Voltaz dovoluje mam dojem, ze az do 2.05V, pri prehozeni jednoho jumperu, ale to pokoudet nebudu. Jako za 1750 kc dobrej upgrade z celera 1G@1.55, i815 + 512 SDRAM. ;D Sice se mi moc k amd nechtelo, ale myslim, ze nespokojenej nebudu ;D
Zkus Gigabyte.Prej sou malo poruchovy......U A7V8X se FSB da nastavit v biosu asi az do 217 Mhz.Nevim,tahle deska neni moc OC friedly.Dostat se na 190 FSB a vic je jen zbozne prani. :?Citace:
Původně odeslal PiT
Problem nebude v RAMkach,zkousel jsem ruzny.Nevim.Ani bios 1011 nic neresi.Pozor na teploty.Probe nemeri teplotu z jadra CPU,ale zrejme z cidla socketu.Citace:
Původně odeslal Pyrous
Hmm. :?
Zatial tu mam tri rozne nazory od troch ludi :|
to se mas ;D
ja sem se ted rozhod ze upgradnu, takze musi taky vybrat desku :|
A jelikoz nforce je dle meho nazoru sunt a chci FSB166 tak mi zbejva A7V8X takze uvidime jak to pojede nebo ne...
jo tak, vcera uz to bylo stable 2160 pri 1.85. pri 2V jsem byl ve winech i pri 2340 - 13*180. Ale zatim to zabiham pri 1.85V na 2060. asi6 cpuburnu ty topej nejvic. Jinak ta deska za tu cenu celkem vychyt. Jo a bios meri z jadra? nebo taky z pod cpu? Zda se vám moc velky napeti 1.85 pro dlouhodoby beh? pri tom napeti mam pri klidu 34 a pri 6*cpu burnu ta 45.
Ja bych se tech 2V bal.Vic jak 1,85 bych nedaval.Kdyz mas na to nervy ;D Tvoje teploty jsou docela nizky.Zkus bios 1010(viz Asus : Bios 1010 Calibrate the reading of CPU temperature in hardware monitor)Citace:
Původně odeslal Pyrous
Ja mam 38-40 klidu.Po 4 hod Prime 49,tj real 63.Podle toho jestli Sandra nebo CPUcool nekeca.
http://www.asus.com.tw/support/downl...odelName=A7V8X