ako legalne prevadzkovat siet a zdielanie internetu?
vedel by mi niekto povedat co je potrebne aby bolo vsetko legalne na prevadzkovanie siete a internetu?
u nas v dedine je zriadene len 1DSL, aj to mam ja. viac neje mozne zriadit pre nekvalitu kabloveho rozvodu.
vybudoval som unas wifi siet aj ethernet, po sieti sa zdiela Internet, je 8 wifi userov. co je potrebne spravit aby bolo vsetko legalne?
jedna sa to o slovensko
Re: ako legalne prevadzkovat siet a zdielanie internetu?
to by som siel riesit na fora skfree radsej ... tam najdes fundovanych
Citace:
Původně odeslal
skorec1
vedel by mi niekto povedat co je potrebne aby bolo vsetko legalne na prevadzkovanie siete a internetu?
u nas v dedine je zriadene len 1DSL, aj to mam ja. viac neje mozne zriadit pre nekvalitu kabloveho rozvodu.
vybudoval som unas wifi siet aj ethernet, po sieti sa zdiela Internet, je 8 wifi userov. co je potrebne spravit aby bolo vsetko legalne?
jedna sa to o slovensko
Určitě to bude podobné jak u nás:
1) máš ADSL linku to bude asi ten největší problém. Ve smlouvě určitě je že nesmíš předprodávat internet dál třetí osobě....
2) abys to mohl dělat legálně tak u nás stačí si udělat nějaký živnostenský list (třeba nákup prodej tedka se to jmenuje jinak) a registrace na CTU. To je vše ale pro 8 lidí bych to nedělal...
koukni sem: http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=26809 , byt je to starsiho data a zakony se v tehle oblasti alespon v CR zmenily, urcite tam spoustu uzitecnych informaci najdes.
tvoje otazka se da rozdelit na dve casti:
1) co vsechno je zapotrebi k tomu, abys mohl podle slovenskeho prava konektivitu dal prodavat tretim osobam;
2) jestli ji muzes preprodavat dal za podminek stanovenych tvoji smlouvou s ISP.
Na 99% plati v SK neco podobneho jako u nas - nejaky zakon o sdruzovani osob. Obecne to funguje tak, ze si muze nekolik lidi koupit neco spolecne, aniz by o tom uzavirali pisemnou smlouvu (ustni dohoda je taky smlouva). Tudiz tady bych rozhodne problem nevidel, pokud to nebude prinaset zisk => $ budou pouze kryt naklady. Predpokladam i moznost zalozeni sdruzeni.