zesvětlil sem video asi minutu dlouhý 800 kB a pak sem ho uložil a bylo 60 Mb velký upravoval sem ho ve virtualdub :?:
Printable View
zesvětlil sem video asi minutu dlouhý 800 kB a pak sem ho uložil a bylo 60 Mb velký upravoval sem ho ve virtualdub :?:
A co tim jako chtel basnik rici?Citace:
Původně odeslal sebad
Jestli se divis, ze z puvodne 800kB mas 60MB, tak se podivej, co jsi vybral za kodek a jaky jsi mu nastavil bitrate.
no to je jasny, nevybral si zadnej kodek a ulozil si to jako uncompressedCitace:
Původně odeslal sebad
jak psal Hasich musis vybrat nejakej kodek a nastavit mu rozumnej bitrate
jo a ujasni si rozdil mezi B (byte) a b (bit)
1 byte = 8 bitu
a bitrate (jak z nazvu vyplyva) se nastavuje v bitech, takze vysledny video bude mit za jednu sekundu 8krat min nez nastavis (s tim ze k tomu nepocitam zvuk...)
a zvuku bys asi taky mel nastavit nejakou kompresi - nebo Direct stream copy a bude to bez upravy
ji to chtěl říci básník
zkusim to a pofachá to :arrow:
a jakej kodek je podle vás nejlepší co se týče poměru kvalita/velikost filmu?
Ja zatim zustavam verny DivX3.11 (2-pass) pres NanDub
ja pouzivam nejakej divx4 (libvacodec), kterej je v linuxu - mencoder.Citace:
Původně odeslal Hasich
skvela vec - prekodovani libovolneho druhu - zvuk video, zmena velikosti, ruzny filtry, jiny kodeky, grabovani DVD...
jinak kdyz sem delal neco ve windowsech tak sem pouzival virtualdub...
ale na tvoreni nejakych DVD filmu zvysoka kaslu - nez to delat to radsi pockam aaz to udela nekdo za mne kdo to dela porad a bude mit urcite lepsi kvalitu...
delam jenom to co se jinak tezko shani nebo co nikdo nema - treba ted sem mel nejakej koncert Queenu
[]jasne kolikrat nez to grabnu uz to negdo prinese :|
DivX 5.0.3 2-pass: na 1 CD asi do 1:50 , ked je dlhsi film, tak dam na 2 CD :wink:Citace:
Původně odeslal magnum
no jasně už sem si nainstaloval DivX 5.0.3 a ušetřim tak fůru místa :-) ...Na střih je lepší Studio 8.xx nebo něco jinýho? Virtual Dub má plno výbornejch efektů, ale prolínačky si v něm neudělám...
virtualdub a ma akorat plno dobrych filtru...Citace:
Původně odeslal magnum
ale Studio je fakt dobry.
co vim tak an strihani je jeste neco Uleadu... a pak taky Adobe Premiere (ale to mne prislo hoooodne slozity)
no jo Premiere je na můj vkus příliš nepřehlednej...asi zůstanu u Studia...ale zjistil jsem, že na práci s videem potřebuju mnohem výkonnější comp :-) :idea: ...uvažuju o P4 celeron 1,7 GHz a desce Abit BE7-RAID...Jak si na tom stojí ten celeron?
na praci s videem docela dobre (SSE2), ale jinak nic moc...Citace:
Původně odeslal magnum
původně jsem chtěl nějakou desku na P4, kerá umí RIMM paměti, ale takový se už nedělaj....leda tak z bázoše...
premiera je uplne boziiiiiiiiii .... nesmite se bat toho ze ma vic cudliku
ja jsem treba zkousel neco v uleadu a ten je tak OMEZENEJ (rozumej malo funkci) ... maximalne ta prolinacka, ale nejaky slozitejsi strihani je uplne na...