DVI 5m proč nezobrazuje ?
Nakoupili jsme ve firmě 4x kusy DVI kabelů při obměně monitorů (DELL FP2000 za DELL FP2007) staré kabely byli 2x 2m DVI-D (single link) spojené spojkou jeden byl připojen 3m prodlužkou samec-samice (dual link) a čtvrtý monitor byl přes D-SUB.
Bylo pro mne velkým překvapením, že relativně slušně vypadající dual-linkový (žádný extrémně podezřele slabý kabel) kabel po zapojení nezobrazí ani prd ani na starých ani na nových monitorech. Zkoušel jsem pospojovat staré kabely a ani 8 m délky monitorům nevadilo. Kabel jsem pin po pinu proměřil a jedinné na co jsem přišel je,že pin 24 není propojený.
Prosím o radu čím to může být a i když to sem nepatří je možné na takovou závadu kabel reklamovat ?
P.S. Ještě dodám, že grafická karta je nVidia Quadro typ si přesně nevzpomenu cca 3 roky stará.
Re: DVI 5m proč nezobrazuje ?
Pin 24 by propojeny byt kazdopadne mel, viz.:
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...DVI_pinout.png
I obycejne single-link DVI kabely ho maji zapojeny. Ten pin neni propojeny u vsech ctyrech kabelu nebo jenom u jednoho? Normalne bych to reklamoval.
Zrovna tohle mi nijak prekvapive nepripada. Na mizerne zapajene, upadnute nebo zkratle piny jsem i u "lepsich" DVI kabelu narazil vickrat, kdyz jsem resil propojeni k projektoru. Ono to pak treba i jede, ale vyrabi to zajimave artefakty - vypadavani barev, ruzne sumy a tecky v obraze apod. Asi se nekterym cinanum pri tom pajeni klepou ruce...
Dobry den, potreboval by som radu niekoho skusenejsieho, ale nerad by som zakladal novy topic, tak keby sa dalo, dal by som to sem.
K veci. Mam LCD Tv, vid nizsie, ktory je vybaveny D-Sub a jednak DVI vstupom.
Pocitac vyuzivam viac menej iba na net, takze kvalita zobrazenia
nie je podstatna, napriek tomu som chcel z D-Subu, ktory mi funguje bez problemov, na DVI.
Kupil som kabel zastrcil, vsetko spustil a nic.
Na TV som pozrel vsetky mozne nastavenia, a tam by problem byt nemal.
Dokonca som to skusil spustit z ineho pocitaca, ale to iste- Tv nedetekuje signal.
Kde moze byt chyba? Mam kupit dalsi DVI kabel a skusit to s nim?
DAkujem
Zjavne musis pouzit digitalny vystup z grafiky, cize ziadne redukcie.
Rainbow
hm, aka redukcia? Spojil som to priamo z DVI kablom z dig. vystupu garfarne na DVI vstup do Tv, a v Tv nastavil rucne v menu DVI input
Tak potom si v nastaveni grafiky nejako nastav ten druhy vystup.
A prosim ta, pod cim by to malo byt, ako sa to vola, pozrel som vsetky moznosti, a nic tam take nevidim? Nemalo by sa to automaticky prepnut pri zapojeni??
http://mameto.expres.sk/produkt/Hyundai_IQ_Q321
Citace:
Původně odeslal
Majo1
Vypni počítač, zapni televizi a přepni ji na DVI vstup.
Z PC odpoj analogovy kabel (D-SUB 15) a nech v grafice zapojen jen DVI kabel (do TV), pak teprve znovu zapni pocitac. Na TV bys měl vidět už start PC - BIOS.
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Z PC odpoj analogovy kabel (D-SUB 15) a nech v grafice zapojen jen DVI kabel (do TV), pak teprve znovu zapni pocitac. Na TV bys měl vidět už start PC - BIOS.
A co když ne ? Já připojím svýho Samsunga LE27.... přes DVI-D dual-link kabel a nezobrazí ani start systému radši ho připojuju k Radeonu 9600XT přes analogovou redukci :(
Citace:
Původně odeslal
globalkiller
A co když ne ? Já připojím svýho Samsunga LE27.... přes DVI-D dual-link kabel a nezobrazí ani start systému radši ho připojuju k Radeonu 9600XT přes analogovou redukci :(
Moje zkušenost je, že veškeré Samsungy kam pouštíme digitální signál z PC, tak jsou choulostivé na pořadí. Je opravdu důležité nejprve spusti TV, navolit vstup a až poté zapnout pc. Pak nebyl problém...a je jedno jestli před HDMI či DVI vstup.
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
Moje zkušenost je, že veškeré Samsungy kam pouštíme digitální signál z PC, tak jsou choulostivé na pořadí. Je opravdu důležité nejprve spusti TV, navolit vstup a až poté zapnout pc. Pak nebyl problém...a je jedno jestli před HDMI či DVI vstup.
Ale DVI jde zvolit až poté co je kabel fyzicky zapojen a je "živý" :/ třeba LCD DELL 2000FP mi to na DVI najde jako nový HW a normálně funguje :(
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Bohuzial, ziadna zmena:rolleyes:
Citace:
Původně odeslal
Majo1
Bohuzial, ziadna zmena:rolleyes:
Problém může být v TV, v kabelu, ale i v grafice.
V tom případě si od někoho pujč LCD monitor s DVI vstupem a DVI kabelem, který mu funguje a připoj ho do své grafiky, jestli budeš mít na monitoru obraz, tak zkus přes ten půjčený DVI kabel připojit TV.
A ses si jistej, ze ten vstup ty TV je skutecne DVI ? Neni to nahodou jen redukce z DVI na Dsub ? Pak by totiz problem byl v tom, ze ty mas na grafarne na DVI priveden jen digital a nemas kombinovany vystum (bezna vec, kdyz mas Dsub extra).
Paolo
momentalne som nemal cas to este riesit..
Jezevec
v dokumentacii od TV je to vedene ako DVI. Aj v menu na TV ako CURRENT INPUT je to pod DVI.