-
NF7-S zdechla?
Nenabíhá moje sestavička, začala pípat (což dle nějakého beep code manualu má znamenat špatně vloženou RAM). Tak jsem jednu vyhodil a zkoušel s jednou. Buď to pípalo (s kusem A), nebo to pípalo či nedělalo lautr nic (s kusem B, dle slotu). CMOS jsem resetoval. Nějaké nápady, co s tím? Je to spíš deska, nebo spíš paměť?
-
Re: NF7-S zdechla?
Zkusil bych to cele rozebrat a slozit, nekdy pomuze. Z tech dvou veci tipuju desku, imo je mala pravdepodobnost ze by prestaly jet obe pameti.
-
Taktiez skontroluj stav kondenzatorov v blizkosti pamatovych slotov - ci nie su nafuknute/vytecene. Neviem ako u Abit, ale u Epox-ov to bol dost casty problem.
-
Mohlo to odist napajanie RAM (zhoreny MOSFET alebo dioda). Typicky sa to stane pri manipulacii s RAM pri zapnutom zdroji. Alebo to odide len tak - na niektorych doskach je to bezna chyba...
-
Díky za tipy, na radu švagra jsem očistil konektory pamětí a vysál sloty vysavačem - výsledek: už to chodí, nepracuje jeden modul a jeden slot. Takže prach + nějaký průser, snad to napájení slotů. Kondíky nafouklé nejsou.