Velký test zdrojů do 600W - výsledky !!!!!
Snad to někomu pomůže, nebo si aspoň zajde koupit zajímavej časopis Computer, ale kdo ho nemá, tady je něco málo.
Testováno je na 3 skupiny -
1. Středně výkonné zdroje - výtěz testu - Nexus NX-8040
2. Výkonné zdroje - výtěz testu - Enermax Liberty ELT500AWT
3. Zdroje pro nejnáročnější - výtěz testu - Corsair HX520W
Bohužel nešlo nechat celé znění tohoto tématu, smazáno moderátorem.
Jsou i dva zdroje na které je třeba si dát pozor, nevydrželly testy a umřely, je to zdroj:
XILENCE XP480 a LC POWER LC6550 GP, tyto dva zdroje nekupovat !!!
Doufám, že takto to už může být. :p
EDIT by MC: http://computer.zive.cz/?q=test-zdroju
Re: Velký test zdrojů do 600W - výsledky !!!!!
Ten test v Computeru je parádně důkladnej - měřili zvlnění výstupního napětí, účinnost, chlazení a hlučnost, tvrdost zdroje, mez přerušení síťového napětí - vše podle zatížení.... Opravdu dobrá práce.
60Kč myslím není tolik, aby si to každej nemohl koupit a přečíst. Za takovéto testy si to zasloužej a doufám, že budou další.
Já nedávno vyměnil Sharkoon SilentStorm 480W za Corsair 520W /oba špičkově umístěné zdroje/ a můžu říct, že jsem si pomohl. Samozřejmě hlavně v tichu.
Tak to jsi mě potěšil s takovou reakcí, někde to zpochybňujou a preferojou pouze vlastní zdroje. Mimochodem Corsair je špička v pamětích, tak i ve zdrojích.
Myslím taky, že ten test je professionálně udělán, to nejdůležitější je testováno a měřeno. Prý budou následovat i jiné testy v jiných skupinách, tak uvidíme. ;)
Citace:
Původně odeslal
JackalJackal
Mimochodem Corsair je špička v pamětích, tak i ve zdrojích.
Sice to má pramalou souvislost, ale pravda to je. Víc než Corsair za to ale může Seasonic, který je uvnitř, u Sharkoonu je to Enermax, atd., atd.
Citace:
Původně odeslal
jan555
Sice to má pramalou souvislost, ale pravda to je. Víc než Corsair za to ale může Seasonic, který je uvnitř, u Sharkoonu je to Enermax, atd., atd.
Ano, já tenkrát kupoval Sharkoon SilentStorm, protože to byl převlečenej Enermax NoiseTacker jen s jinýma větrákama - nepatrně tišší a hlavně levnější.
No a teď jsem koupil Corsaira, protože to je Seasonic s jiným větrákem a jinak nastavenou regulací = tišší a levnější. :-)
sorry jackal, ale ten casopis je na stankoch od tohoto stvrtka, kto ma zaujem > nech si ho kupi ... preto som ti tie vysledky zmazal a nechcem ich tu zase vidiet skor ako za mesiac
OK, mě to nevadí, chtěl jsem jen pomoct lidem, co se nemůžou rozhodnou a časopis nemají. Taky si myslím, že 60Kč není moc, ale ....... ;)
ale co? zmaz to prosim aj z PCT ... ked sa nevedia rozhodnut, nech si ten casopis kupia
Nevím proč mě tu někdo ohodnotil červeně, chtěl jsem pomoct, ale výsledky mazal MODERÁTOR, ne já. Za dobrotu na žebrotu. :eek:
no nevim, ale červenej jsi byl už když jsem reagoval na tvůj první post v tomto threadu....
//Taky být tebou bych ten 1. post trochu poupravil :-)
jop, cerveny si bol uz predtym ako som to ja upravoval ....
Citace:
Původně odeslal
MadCap
jop, cerveny si bol uz predtym ako som to ja upravoval ....
To je v pohodě, je to OK. ;)
Citace:
Původně odeslal
JackalJackal
Nějak to poopravím. :-)
A nešlo by prosím poopravit i ty výtěze testů ... please