Myšky Logitech - nutno instalovat SW ?
Ahoj,
mám velmi jednoduchou a primitivní otázku - v obchodě sem se bohužel odpověď nedozvěděl...
Mám v plánu nákup nějakého "lepšího" hlodavce, konkrétně Logitech MX610 Left-Hand Cordless Laser Mouse, ale u všech Logitech myšek mě vytáčí ten cca 60MB balík s driverem pro instalaci.
Jelikož s myší plánuju obcházet asi 3 kompy a rozhodně nehodlám využívat nesmyslů jako indikaci nové pošty/ICQ, tak mě zajímá, jestli bude tato (nebo obecně laserová Logitech) myška fungovat v XP/Vista bez instalace ???
Rolovací kolečko s naklápěním mě ke spokojenosti úplně stačí..
Re: Myšky Logitech - nutno instalovat SW ?
Dneska jsem dotahl zde v bazaru koupenou MX518 a bez driveru samozrejme funguje leve tlacitko a prave tlacitko + kolecko. Nefugovalo ale back a forward tlacitko,stejne jako document flip. Btw.taky jsem byl celkem prekvapen ze balik k mysce ma 60 MB ??? ale stahl jsem ho a uz je to ok.
Citace:
Původně odeslal
Aigor
Ahoj,
mám velmi jednoduchou a primitivní otázku - v obchodě sem se bohužel odpověď nedozvěděl...
Mám v plánu nákup nějakého "lepšího" hlodavce, konkrétně Logitech MX610 Left-Hand Cordless Laser Mouse, ale u všech Logitech myšek mě vytáčí ten cca 60MB balík s driverem pro instalaci.
Jelikož s myší plánuju obcházet asi 3 kompy a rozhodně nehodlám využívat nesmyslů jako indikaci nové pošty/ICQ, tak mě zajímá, jestli bude tato (nebo obecně laserová Logitech) myška fungovat v XP/Vista bez instalace ???
Rolovací kolečko s naklápěním mě ke spokojenosti úplně stačí..
Bez ovladačů s WinXP bude Logitech fungovat - funkční bude levé a pravé tlačítko + kolečko (nahoru+dolů) + tlačítka forward a back.
Toť moje myška Logitech bez ovladačů (v XP se hlásí jako standartní myš na PS/2).
Naklápění nemohu zjistit, takovou myšku nemám ;)
Pánové díky, jen bych rád, kdyby mi ještě někdo potvrdil to naklápění.
Překvapivě mě zklamala funkčnost tlačítek forward a back, tyhle bazmeky nejsem zvyklý používat a doufal jsem, že budou nefunkční ;-)
Naklápění mě netrápí, ale potěšilo by.
PS: Pro vysvětlenou - na svůj komp bych tu instalaci ještě překousl, ale často se pohybuju nějaký čas na různém HW a jako levák mám dost problémy s pravorukýma ergo-hlodavcema. Proto bych rád jednoduše tuhle na chvíli zaměnil, bez nutnosti zaplácávat systém nesmyslama.
Ještě mě napadá, jestli nebude problém s tím, že jde o bezdrát, i když něco mi napovídá, že by to mělo být jedno..
Mival jsem MX518, ted mam G5 Refresh, oboje pod Windows XP. Bez softu jely na 518ce vsechna tlacitka, tzn. i vcetne forward a back.
Na G5ce nejede bez softu naklapeni kolecka, jinak je zbytek jako u 518ky...
Na G7 šli bez softu pouze levé,pravé tlačítko+kolečko,vyklápění kolečka a přídavná tlačítka ne.S bezdrátem problém nebyl
Logitech V200 k notebooku. Bez ovladačů naklápění nefunguje a s ovladačema taky žádný zázrak. - trochu ot: Baterky vydrželi opravdu víc než rok. -
U MX900 a MX1000 bez driveru funguje forward a back. Ty tlacitka pred a za koleckem, co s drivery posouvaji celou stranku se bez driveru chovaji jako pootoceni kolecka o jednu pozici - tj. celkem k nicemu. Naklapeni u MX1000 nefunguje.
Me se na tohle prenaseni mezi pocitaci velmi osvedcila zminena MX 900, ktera funguje na jakemkoliv bluetooth, nejen na tom dodanem. Treba u notebooku s integrovanem bt je to parada. S primhourenyma ocima se ta mys da pouzivat i v leve ruce - znamy takhle pouziva MX 510. Ja jsem to vzdal uz davno a preucil se na pravou, ale tvuj zamer podporit vyrobce ktery mysli i na nas levaky vitam :)