nejde posta pres novy ADSL router
Mam v siti Winserver s Exchange serverem a vymenil jsem ADSL router (stary ASUS, novy DLINK). Od te doby mi exchange server neodesila postu a hromadi ji ve fronte. Prosel jsem nastaveni routeru a nic co by naznacovalo ze blokuje komukaci. Navic jsem to zkusil i nastavit i s prakticky s nulovym zabezpecenim a taky nic. Nema nekdo tucha, co s tim?
PS: kdyz pripojim stary, vsechno hezky odesle.
Re: nejde posta pres novy ADSL router
Ake porty mas na routri povolene pre POP3 a SMTP? 25 a 110? Mas ich vobec povolene?
Citace:
Původně odeslal
Worm
Mam v siti Winserver s Exchange serverem a vymenil jsem ADSL router (stary ASUS, novy DLINK). Od te doby mi exchange server neodesila postu a hromadi ji ve fronte. Prosel jsem nastaveni routeru a nic co by naznacovalo ze blokuje komukaci. Navic jsem to zkusil i nastavit i s prakticky s nulovym zabezpecenim a taky nic. Nema nekdo tucha, co s tim?
PS: kdyz pripojim stary, vsechno hezky odesle.
Pravděpodobně problém s nastavením.
Dopručuju v tom DLinku nastavit DMZ na IP adresu toho Exchange serveru nebo aspoň povolit forward všehi z LAN do WAN.
Citace:
Původně odeslal
daggy
Ake porty mas na routri povolene pre POP3 a SMTP? 25 a 110? Mas ich vobec povolene?
Povolene jsou. To by mi neprichazela posta. Nejde jen odesilat.
Jinak zkusim DMZ.
Citace:
Původně odeslal
Worm
Povolene jsou. To by mi neprichazela posta. Nejde jen odesilat.
Jinak zkusim DMZ.
Vyřešeno??
Ještě může být taky drobnost, že je na firewallu blokované outgoing spojení na port 25 (smtp).
Doručuje ten Exchange podle MX záznamů nebo odesílá poštu na nadřazený stroj?
BTW: jaký je popis chyby v doručení ve frontě?