Úprava case ? - poraďte...
Ahoj.
Mám case TT Soprano DX + sestavu v popisu. Ten case jsem volil kvůli větrákům (14cm vpředu, 12cm vzadu). Od začátku ale bojuju s chlazením...
Popis case je na http://www.thermaltake.com/product/C.../ve7000sna.asp
Celý problém je v tom, že nemám dostatečné airflow. Otvory na bočnici jsem přelepil (a je to tak i lepší s teplotou), abych dosáhl rozumný průvan, ale ten se asi nějak nekoná, protože při sundané bočnici jdou teploty dolů cca o 5°C.
Počítač provozuju při otevřených dvířkách, protože jinak by pro nasávání vzduchu zepředu zbyla jen škvíra dole u spodních dveří. Zřejmě vadí i ten ozdobný kryt předního větráku ("Special ventilation for better HDD cooling"), protože po otevření celého čela jde teplota taky o nějaký stupeň dolů. Co se týká kabelů, tak absolutně nestojí v cestě proudění vzduchu...
Až teď vidím, co jsem nedomyslel (hlavně ta dvířka a málo propustný ozdobný kryt větráku).
Ještě mám v plánu přemístit disky do místo volných externích mechanik podle
http://www.thermaltake.com/product/C.../ve7000_s.html
Bojím se ale, že to nebude stačit a tak uvažuju o vyříznutí bočnice a vestavění 8cm ventilátoru poblíž pravého dolního rohu bočnice. Četl jsem ale, že větráky v bočnici nejsou k ničemu... Proto prosím, poraďte mi rozumný mod. Díky.
Re: Úprava case ? - poraďte...
Mam podobnou case (3R R101) a resim pro novou sestavu do ni podobny problem. Ten specialni kryt mi prijde dost omezujici, asi by se ho chtelo zbavit a pripadne tam dat nejakou jednoduchou mrizku misto nej. Pokud by ani to moc nepomohlo tak nejak dat dalsi 120tku do 3 hornich 5,25" pozic (koukal sem treba na Scythe Kamabay)...pak ale prijde dalsi problem aby se dostal vzduch k tomuto vetraku i pri neotevrenych dvirkach (neni to moc pekny je mit furt pootevreny), nejspis to budu resit vyvorenim bocnich otvoru na dvirkach.
asi by som najprv vyrezal tie "mriezky" na zadnom a prednom fane a vyhodil by som ten super hdd cooling bazmek na tom prednom fane
Citace:
Původně odeslal
falcon
Mam podobnou case (3R R101) a resim pro novou sestavu do ni podobny problem. Ten specialni kryt mi prijde dost omezujici, asi by se ho chtelo zbavit a pripadne tam dat nejakou jednoduchou mrizku misto nej. Pokud by ani to moc nepomohlo tak nejak dat dalsi 120tku do 3 hornich 5,25" pozic (koukal sem treba na Scythe Kamabay)...
O Scythe Kamabay jsem taky přemýšlel, ale nakonec jsem to zavrhnul. Dobře by asi vyřešila chlazení pamětí a procáku, ale bojím se, že by se o hodně zhoršilo chlazení dolní části desky a hlavně grafárny, protože by hlavní proud vzduchu šel mezi horními 5,25" pozicemi a procákem.
Citace:
Původně odeslal
SajmoN
asi by som najprv vyrezal tie "mriezky" na zadnom a prednom fane a vyhodil by som ten super hdd cooling bazmek na tom prednom fane
Díky! Představ si, že mě vůbec netrklo, že na větrácích jsou nějaké vrtané "mřížky" :oops: To je jasné, ty musí pryč. Vzhledem k tomu, že je to hliník, tak by měly jít opatrně vystřihnout bez demontáže celého kompu...
Co se týká toho ozdobného krytu, tak s tím si už dlouho lámu hlavu. Je jasné, že je na nic (jen na vzhled), ale mám strach, že když s ním něco vyvedu, tak vzhled celé case je pryč (je to lité hliníkové čelo vcelku). Proto mě právě původně napadlo to nasávání vzduchu dole z bočnice, o kterém jsem myslel, že by vyřešilo ta pitomá otevřená dvířka...
jaj nevsimol som si ze to je vlastne predne celo pod dvierkami, tak skus len tie mriezky, tie su dost restriktivne samy o sebe .. ale to ze mas vyssiu teplotu pri zatvorenom case moze byt sposobene grafikou, ktora sa pri otvorenom case lepsie odvetra .. ako chladis tu GTSku?
Mám pod ní ve slotu TT A2426 Cyclo Slot Fan http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43048
na odvod teplého vzduchu, který jde z průduchů od chladiče, ven ze skříně (jinak fouká ven z case). Jasné ale je, že hřeje i ze strany spojů...
Citace:
Původně odeslal
Karel_M
O Scythe Kamabay jsem taky přemýšlel, ale nakonec jsem to zavrhnul. Dobře by asi vyřešila chlazení pamětí a procáku, ale bojím se, že by se o hodně zhoršilo chlazení dolní části desky a hlavně grafárny, protože by hlavní proud vzduchu šel mezi horními 5,25" pozicemi a procákem.
A to by vadilo? Beztak ti grafarna rozdeluje komp na dve casti, tak budes mit jeden proud nahore a jeden dole...
S tim krytem je to naprd no, taky se mi nechce zasahovat do dvirek...neco se po.. a dvirka budou na dve veci..
Citace:
Původně odeslal
falcon
A to by vadilo? Beztak ti grafarna rozdeluje komp na dve casti, tak budes mit jeden proud nahore a jeden dole...
V tom máš pravdu. Pokud nic jiného nepomůže, tak jí zkusím. Volné 3 sousedící 5,25" pozice samozřejmě mám.
Jinak teď o víkendu zlikviduju aspoň ty "mřížky", ale myslím, že to stačit nebude.
Nemáte někdo opravdovou zkušenost s bočním větrákem, který by byl umístěn poblíž předního dolního levého rohu case tak, aby nasával vzduch společně s čelním větrákem? O tomhle případu jsem nikde nic nenašel. Myslíte, že by to k něčemu mohlo být? Kdyby to bylo funkční, tak by to vyřešilo i ta dvířka...