Intel GMA 900: nefunguje extended desktop
Ahoj,
nejsem si úplně jistý jestli to patří do téhle sekce (nebo pod čipové sady), ale poslední dva dny řeším následující problém:
V utilitě driveru jsou možnosti Notebook, Monitor, Dualview a Extended desktop. První tři možnosti fungují bez problému dokud se nepokusím zapnout právě Extended desktop. Po této volbě monitor zhasne a zobrazuje pouze displej, problém je v tom, že už nejde zapnout žádný jiný mód.
Když to zkusím, displej problikne jako že se změnilo nastavení, ale nic se nestane, zobrazuje pouze displej na monitor uz to nejde dostat. Ten naběhne pouze když tělo NTB zavřu.
V aplikaci probíhá výběr označením (bubble check box ??) přepínače který odznačí ostatní. Poté co proběhne změna jsou ale všechny přepínače opět prázdné. (jestli je tahle část nejasná přihodím obrázek)
Po nějaké době (restarty) se to zas nějak záhadně urovná a při dalším pokusu se problem opakuje. Máte nějaké nápady ? Zkusit starší ovladač (kde ho sehnat) ?
Jedná se o :
NTB: DELL Inspirion 110L
P-M 1.6, 768MB,40GB, DVD,WIFI
nejnovější ovladače z dell.com
Intel Graphics Video Driver 6.14.10.4609
není nainstalovaný 56kb modem
monitor Belinea 101920 přes D-sub
problém přetrvává i když jsem nainstaloval driver monitoru.
Re: Intel GMA 900: nefunguje extended desktop
to mi bohužel nejde... ovladač hlásí že není ověřen pro tento PC.
zkoušel jsem verze 07 i 06 :/
zapomněl jsem dodat že jde o WinXP PRO EN SP2
Takhle to potom vypada v nabidce
http://img184.imageshack.us/img184/9...yba1ih2.th.jpg
tady by správně měla být jedna možnost zaškrtnutá
Takhle v samotne aplikaci
http://img148.imageshack.us/img148/8...yba2no4.th.jpg
mno a tohle už komentovat asi netřeba...
nejde ti ani ovladac na grafiku priamo od Dellu? tak ci onak je to zhnitena urovni ovladacu/OS takze tam hladaj/ries chybu ....
A nejde to udělat tak, že jen připojíš CRT monitor, klikneš pravým na plochu, properties - settings, pak klikni na monitor č.2 (měl by být zašedlý) a dole jen zaškrtneš extend my desktop onto this monitor? Já to tak dělám, notebook si automaticky zkontroluje kde má ten druhý monitor (D-Sub nebo tv výstup) a pošle do něj signál. Pak už jen nastavím rozlišení atd.
Kdysi jsem měl noťas s i830 grafikou, taky jsem s tím bojoval, ale tohle nakonec bylo nejjednodušší.
2MadCap : ovladač je tam poslední od výrobce, zkoušel sem ho odebrat a znovu nainstalovat bez úspěchu.
2Johny g: vím co myslíš taky jsem to tak na stolním PC dělal ale v settings nemám dva monitory je tam vždy jen jeden
instaluje se ovladač i na displej ? na dell stránkách nebyl... nastavení píše monitor plug and play...
Kombinace kláves Fn plus F(7?) taky nejde? měla by přepínat výstupy - notebook - CRT - oboje. Co nějaký soft přímo od Dellu, s podrobnějším nastavením konfigurace notebooku, to neexistuje? Třeba něco jako IBM má ThinkPad Configuration ....
Tak jsem přeinstaloval systém a chyba přetrvává. DELL nenabízí starší ovladače (ty nejnovější jsou přece nejlepší). Utilitu jsem žádnou nenašel... kombinace FN+F8 přepíná pouze první tři módy (NTB,CRT,CLONE).
Zjistil jsem, že NTB je v záruce tak zkusím zaprudit na Customer Support :c)
Intel Extreme Graphics se taky chlubila možností roztahovat menší rozlišení na displej notebooku a setkal jsem se s notebooky, kde to prostě nešlo. Stejně tak IEG2 prý uměla rozšířenou plochu a setkal jsem se s notebooky, kde to nešlo (resp přímo nebylo podporované). Kdybych se s něčim takovým setkal i na GMA900, tak by mě to pravděpodobně až zas tak moc nepřekvapilo.
Pravda však je, že by to implicitně mělo jít, takže pokud na tom nějak výrazně trváš, tak bych asi přeinstaloval Windows (i když je to takový debilní řešení no).
Asi jsem se nevyjádřil dobře... Ten Windows jsem užreinstaloval (měnil jsem disk) a hodil tam nejnovější ovladač. Chyba zůstává. Bohužel starší ovladač se mi nedaří najít...
Prakticky jsem chtěl jen pár fičurek typu video na secondary display a tak... Je na to nějaká utilitka mimo ovladače ?
ahoj, mal som podobny problem.. vyriešil som to tým, že som prepojil monitor do druhého DVI výstupu