Pipni.cz - nevim co si o tom myslet
Ahoj vsem, doufam ze jsem trefil spravnou sekci - kdyztak poprosim o presun jinam.
Mam tu takovy problem, na pipni.cz jsem si objednal domenu za cca 238,-kc. S tim, ze domenu oni kupuji od firmy forpsi.cz. Zajimalo by me jak to je, bylo mi receno ze presmerovani domeny nemuzu mit na urcity jiny server nez jejich hosting server. Mluvil jsem s clovekem z pipni.cz s tim, ze nevim jak to tedy udelat, abych mohl. Pac potrebuju domenu vyuzit na svuj server. Nehodlal se se mnou bavit, protoze nemam zaplacenou podporu. Volal jsem tedy na firmu forpsi a tam mi technik zaktivoval sluzby u nich na webu s tim, ze veskere veci mam menit u nich a u pipni uz nemusim. Zmenil mi jejich DNS servery na forpsi z pipni. Otazka je, je tohle nejak protipravni ? Jestli jsem spatne nijak nepochopil obchodni podminky pipni.cz. Muze prosim nekdo poradit? Nerad bych se dostal kvuli takove hlouposti do potizi. Moc diky.
Re: Pipni.cz - nevim co si o tom myslet
Jaka je to domena ? je ta domena tvoje ? Predpokaldam ze jo, kdyz k ni mas pristup => muzes si sni delat co chces.
Pipni pouze registruji u forpsi domenu a k ni zdarma freehosting (vcelku uchazejici).Ovsem jejich podminkou je vedeni DNS serveru u nich .Nic nebrani si je zmenit kamkoliv jinam.
u pipni lze presmerovat poddomenu, ale nikoliv domenu.
Presne jak napsal PvvS, objednavku jsem udelal u pipni.cz. Zaplatil jsem domenu a dostal web hosting zdarma. Ja ten web hosting od nich v zasade nechci, mam vlastni server (fyzicky) s pevnou ip adresou a chtel sem domenu vyuzit na presmerovani na tento server s tim, ze se bude jmenovat tak a tak.
Volal jsem tedy na Forpsi kde jsem dostal taktez login s heslem. Nastavili mi DNSka na forpsi dnska a ted muzu domenu presmerovavat jak chci. Ale ma otazka je spis takova, jestli nejsem nejak postihnutelnej pravne ? Abych neplatil nejake penale nebo tak neco.
Ne .
http://manual.pipni.cz/read.php?id=31
Jak ukončit provoz stránek?
Stačí změnit DNS nameservery na Váš nový hosting, nebo o to požádajte Vašeho registrátora (další info).
U nás dojde k automatickému zrušení.
Pozn.: Vaše data u nás budou tímto ztracena!