Kolega si na EOS 350D objednal TAMRON AF SP 17-50MM F/2.8 pro Canon XR Di-II LD Asp.(IF). Je z něj nadšený. Jen se mu nezdá hlučnost. Objektiv je hlučnější při ostření, než set od Canonu. Je to normální, nebo závada? Děkuji předem.
Printable View
Kolega si na EOS 350D objednal TAMRON AF SP 17-50MM F/2.8 pro Canon XR Di-II LD Asp.(IF). Je z něj nadšený. Jen se mu nezdá hlučnost. Objektiv je hlučnější při ostření, než set od Canonu. Je to normální, nebo závada? Děkuji předem.
na photozone pisou "slightly noisy" coz by svedcilo pro to ze je skutecne hlucnejsi nez setak, ale primou zkusenost nemam.
Měl jsem v ruce jen pár Tamronů (tenhle ne) a všechny byly hlučnější (nejlevnější i dražší). Na druhou stranu ostřily solidně rychle a motorky se mi zdály být opravdu silné, což se dá díky dobře poznat i díky tomu, že se ostřící prstenec při AF ostření otáčí (zvlášť u 17-35/2.8-4.0 jsem měl pocit, že by motorek zvládl zlámat i prsty). Takže imho je to vlastnost, spíš by měli zajistit, aby se prstenec při AF neotáčel, jinak jsou obecně jejich objektivy vzhledem k ceně imho velmi slušné.
Nevim jak 17-50, ale muj 28-75 je o trochu tissi nez EF-S 18-55, kazdy ma ale jiny zvuk a slyset jsou oba. Konstrukce obou techto Tamronu je skoro stejna, minimalne ostrici prstenec je stejny. Nevidel bych to jako zavadu, pokud ostri presne a plynule, nezabyval bych se tim. Ale kdo jednou okusi USM nebo HSM, ten uz nic jineho nechce :D
Jinak je vpořádku. Ostří rychle, líbí se mu velice (to je asi to hlavní). Jen ho trochu zaskočila ta hlučnost.