Prestala ísť zvukovka na doske Nforce2 (Epox 8RDA+)
Mal som pustený normálne počítač, pustený film, pauzol som ho, potom za pol hodiny púšťam a nejde mi zvuk, tak som pozeral zosík, káble, repro, všetko ok. Problém je, že zo systému mi zmizla integrovaná zvukovka na doske. Skúšal som preinštalovať ovládač (ver 5.10), ale iba nabehlo logo Nvidia, potom akoby začalo inštalovať a zmizlo to, žiadne hlásenie o chybe ani o dokončení inštalácie. Pozeral som aj v BIOSe, tak je normálne zvukovka zapnutá.
Teraz neviem či mi hardwarovo odišla zvukovka na doske, alebo čo. Nerád by som to skúšal preinštalovaním Windows. Ako zistím či je problém na doske alebo vo Windows? Program Hwinfo mi píše žiadna zvuková karta.
Máte nejaký nápad?
Re: Prestala ísť zvukovka na doske Nforce2 (Epox 8RDA+)
Mel sem podobny problem, ale me nesla prozmenu spustit, psalo mi v ovladacich "Toto zarizeni nelze spustit KOD10" nevim zdali je to presne, ale tak nejak to bylo. Zkousel sem ruzne ovladace, Aktualizace, odebrani, nove instalace. Nic nepomohlo, az jednoho dne sem ji zkusil nahodou znovu, dal sem aktualizovat a normalne se sama preinstalovala. Asi ti to moc nepomuze, ale alespon vis jake zahady se deji :) Zkus Everest nebo Aidu, jestli ti to tu zvukarnu najde. Nebo vyhledat novy HW pokud nikde neni. Jine problemy nemas? Jen ta zvukarna?
Obnovenie systému som mal vypnuté, takže z toho nič...
A ani Everest mi žiaden zvukovku nenašiel
Zaujímavé je že nejde inštalovať ten driver, len to logo nabehne potom druha obrazovka akože začína inštalovať, potom zmizne a nič.....žiadne hlásenie.
Má ešte niekto nejaký nápad?
Zkus zvukovku v Biosu vypnout, restart do windows, restart - zapnout v Biosu...
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
Zkus zvukovku v Biosu vypnout, restart do windows, restart - zapnout v Biosu...
Hmm, skúsil som, nič, nepomohlo.....
No vyhledat HW si asi taky zkusil ze? a nepomohlo? - jen se ptam :) zkus znovu stahnout ten driver, treba je poskozen. Zkus treba i starsi verzi.
Citace:
Původně odeslal
Arg
No vyhledat HW si asi taky zkusil ze? a nepomohlo? - jen se ptam :) zkus znovu stahnout ten driver, treba je poskozen. Zkus treba i starsi verzi.
Jasné, skúšal som, nič nenašlo. A ten driver je dobrý určite, mám ho už dlho, však je z roku 2004 a doteraz išiel, je to samorozbalovací a nebol problém...
Ale napriek tomu som stiahol ver 4.27 a tá istá situácia...