Program na rozrezani velkeho jpg/bmp
Mam dotazek pro zkusene grafiky, potrebuji nejaky klidne jednoucelovy programek na "rozrezani" velke bitmapy ci jpg, pokud mozno instatne, bohate staci treba zvolit "rozrez" na xy casti a ty davkove ulozit zase v jpg ci bmp (lepe rovnou v jpg).
Typicky priklad - mam obrovskou jpg mapu ve velikosti kolem 20000pix a potrebuji z ni nadelat ctverce ci obdelniky, s "licujicim" strihem. Samozrejme bych to mohl delat rucne v nejakem editoru, ale byl bych z toho na svestku ja i muj notebook :)
Hledal jsem vsude mozne nejaky soft, nicmene jedine co jsem nasel bylo pro webdesign a k tomu shareware s omezenou funkcnosti prave teto funkce.
Tedy muj dotaz zni, existuje neco dostupneho (nejlepe free) co mi "rozebere velikej jpg na treba 8 mensich s moznosti jejich ulozeni?
Diky za kazde info.
Re: Program na rozrezani velkeho jpg/bmp
Nemel by tohle take zvladnou ImageMagick?
edit: Takze pokud to chapu spravne, tak by to mel delat crop.
no vzdyt se to tady, nebo na jinem foru resilo nedavno ne ??? :-) pokud se pletu tak se omlouvam, ale nejak jsem o to nedavno zavadil a mozna ze i tady.
Tusim ze to tam slo nejakym smerem na davkove prikazy, snad pres IrfanView ?
Citace:
Původně odeslal
Heady
no vzdyt se to tady, nebo na jinem foru resilo nedavno ne ??? :-) pokud se pletu tak se omlouvam, ale nejak jsem o to nedavno zavadil a mozna ze i tady.
Tusim ze to tam slo nejakym smerem na davkove prikazy, snad pres IrfanView ?
Kdybych to tady nebo googlem jednoduse nasel, neptam se na to v threadu, jedine co jsem tady nasel, byl podobny dotaz, kde bylo receno, ze to nejakym zpusobem jde v Photoshopu. Jak, to vysvetleno nebylo. Vysledkem meho odpoledniho hledani po inetu byli cca. 2 softwary placene a se zamknutymi funkcemi ve verzi shareware. (takze rozhodne nic moc. Muze to byt rovnez moje chyba, treba neumim hledat v google. :)
NeMeM9aA: diky, kouknu na to, snad to pochopim, koukam ze je to formou prikazovyho radku, tak se s tim budu trochu prat :)
Citace:
Původně odeslal
tiktak
Kdybych to tady nebo googlem jednoduse nasel, neptam se na to v threadu
To nebylo mireno spatne a vuci Tobe, ja jen ze jsem tak dva dny zpatky cetl uplne to same zadani co jsi psal Ty :-) ze se mu u toho zahlcuje notas a potrebuje rozrezat mapu..atd atd proste Deja Vu :-) a myslel jsem ze to bylo tady. Taky jsem to 20 minut hledat a uz na googlu nenasel :-(
Citace:
Původně odeslal
Heady
To nebylo mireno spatne a vuci Tobe, ja jen ze jsem tak dva dny zpatky cetl uplne to same zadani co jsi psal Ty :-) ze se mu u toho zahlcuje notas a potrebuje rozrezat mapu..atd atd proste Deja Vu :-) a myslel jsem ze to bylo tady. Taky jsem to 20 minut hledat a uz na googlu nenasel :-(
Ja to taky nevztahl k sobe, taky nemam moc rad, kdyz tady kazdej den vidim ty samy dotazy. :)
Ale jak rikam, sedel jsem dneska na webu asi 2 hodiny a intenzivne hledal a mimo Split funkce v Photoshopu zadny rozumny reseni.
Rovnez jsem si myslel, ze programku ci pluginu do znamejch grafickejch softwaru mi vybehne hafo, ale omyl je pravdou. Dotaz na rozstrihani MPtrojky - mam zahlcenej prohlizec, tohle je bohuzel naprostej opak - nic rozumnyho mi nevyleze.
Zkus se kouknout na toto (neověřeno, jen vygoogleno):
http://www.pressbox.co.uk/detailed/C...g__122237.html
Citace:
Původně odeslal
leo
$19.95 (USD) :)
Nakonec jsem potupne vytahl Adobe ImageReady, a v menu slice jsem nasel presne to, co jsem potreboval. Jednoduchy vzber kolik radku a sloupcu se ma udelat, a davkove ulozit obrazku do vybraneho adresare. Sice jsem musel puvodni dpi zmensit radove na pulku, protoze jinak mi notas po cca. hodine prace vytuhl s tim, ze ma malo pameti a soubory nejdou vyrobit, na 10kpix x 7.5kpix uy ya cca 3 minuty hotovo, presne jak jsem si to predstavoval.
Tedy diky za rady, ted jsem teprve happy :)