Jak vytahnu BIOS čip z NF7S
Zdraviim zda se ze vsechny dredy o NF7S rev. 2.0 sou uz mrtve. Tak sem si dovolil zalozit novy. Necht admin dovoli.
Laboroval jsem s novou ramkou, ale docil jsem pouze toho ze mi umrela deska. Resp. pouze bios je spatne naprogramovany. Samozrejmne jsem ho zkousel resetovat pomoci jumperu, ale bez vysledku. Proto bych potreboval vytahnout toho svaba a odnest neka na preprogramovani. Bohuzel ale nevim jak do toho. Nerad bych pouzil silu aby nedoslo k poskozeni svaba, nebo patice do ktere je vsazen.
Nemate nahodou nekdo skusenosti s jeho vtahnutim? Jaky nastroj na to pouzit a jakou silu.
Dekuji a jeste jednou se omlouvam za dalsi dred.
Re: Jak vytahnu BIOS čip z NF7S
no existuji na to klesticky ale ty zrejme mit nebudes :).. ja to delam tenkym hodinarskym sroubovackem jak byva ta sada v male krabicce.. ale musi se to pacit postupne z obou stran pac jinak ta patice praskne.
diky za rady, zkusim tu napln do ciny
Tak jsem nakonec, po neuspesnem pokuse s naplni do ciny, pouzil kancelarskou sponku se zahnutym koneckem. A tot řešní bylo uspesne po cca 1min. Diky vsem.
Jen bych chtel doplnit, ze GME uz neni na florenci, ale posunuji se o parset metru na Krizikovu a zrusili v praze servis. Tudiz uz mi nepomozuou. Nemate nekdo nahodou pro mne nejakou radu jak preprogramovat tady v praze ten bios ?
EDIT// Servis je jedine v Ostrave na adrese GM Electronic-servis, 28.října 254, Ostrava-Mariánské Hory, 709 00.
Naprogramování stojí 50,- Kč + poštovné a balné.