ahoj mam hdd hitachi deskstar 80gb mam problem stim ze se prehriva ??? coz docela nechapu :???: takze hledam nake co nejtizsi!! a zaroven ne moc drahe chlazeni :rolleyes: mate naky typ? diky
Printable View
ahoj mam hdd hitachi deskstar 80gb mam problem stim ze se prehriva ??? coz docela nechapu :???: takze hledam nake co nejtizsi!! a zaroven ne moc drahe chlazeni :rolleyes: mate naky typ? diky
Nejjednodussi a nejlevnejsi reseni je vyresit airflow v bedne. Tj vhodne umistit nejaky nejlepe 12cm pomalobezny vetrak. Staci jen opravdu lehky vanek ktery pujde pres disk.
Pokud jde o chlodice na disky tak jedine Silentmaxx box. Ostatni chladice na disk bud pouze odhlucnuji, ale teplotu zvysuji - napr zalman a nebo obsahuji naprosto neprijatelne 4cm vetraky.
Jinak recenze najdes na svethardware.cz a mozna neco bylo i na pctuning.cz.
ja spis nez ztisovaci box myslel neco jako tohle.... http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27654
Tak ako Ti vravi NeMeM9aA.
Ja som to mal ako bastl riesenie po urcitu dobu tak, ze som ma na disku polozeny velky AL plochy pasiv v kombinacii s tym fanom zpredu.
Bolo to ucinne a bez namahy. A kedze som s bednou nehybal tak aj relativne bezpecne :-)
S většinou věcí, které říkáte bezvýhradní souhlas, ale trochu prrr s tímhle:
Ano, je to nesystematické řešení, ano, záleží od kusu, ale fany jsou obecně dost nekvalitní a i na 5V bývají slyšet ložiska/špatné vycentrování a "super-silent" to tedy rozhodně není (zpomalené už "silent" pro spoustu lidí ano), ano, jsou použity fany nestandardního rozměru a výměna za kvalitní je tudíž nereálná a byla by i finančně neefektivní, proti tomu všemu nic.
Ale pokud je řeč o samotném chlazení disku, tak je tohle řešení velmi dobré, i disky na kterých se nedá udržet ruka tohle se zpomalenými fany zchladí tak, že jsou vlažné. (dalším mínusem - spíš v teoretické rovině - je velké zanášení elektroniky disku prachem a možnost vzniku problémů na to konto)
Já mám chlazení HDD dělané tak,že jsem z bedny kompletně demontoval původní držáky HDD a nahradil je dvěma hliníkovýma žebrovanýma deskama o rozměrech 12*20 cm (tloušťka základny 5 mm,žebra tloušťky 3 mm 2 cm vysoká a asi 2 cm od sebe),do kterých jsem vyvrtal díry na uchycení HDD.Mám tam dva disky (a rezervu na třetí) a jejich teplota se pohybuje kolem 30 stupňů.
Chladiče jsou přišroubovány do dna skříně přes gumové pásky,aby se na bednu nepřenášeli vibrace.