Re: AMD OC 32bit vs. 64bit
V dnešnšj dobe ak nepracuješ v nejakom vyvojarskom/navrharskom sofvery ktory vyzaduje kopu pamate ram a velky vykon alebo priamo 64 bitove prostredie,tak nad tym ani neuvazuj,lebo dnes sa da povedat ze ani nie 4 percent existuje nativnych 64 bitovych aplikacii a je tam nesmierny problem ziskat ovladace na kopu zariadeni , to plati aj pre W V x64 , to je os do buducnosti , nehaj si W XP alebo Vistu x86/32bit .Co sa tyka padania tej frekvencie skontroluj ci mas v Biose vypnute Cool and Quiet , ak mas a stale to robi a aj pod Win XP tak skus zvysit napatie procesora alebo sa uplne vykaslat na OC lebo to aj tak nema zas taky prinos ako kedisy , dnesne procesory su uz ani nie moc o frekvencii.Co sa tyka toho PRIME95 nehaj to testovat na Torture Test po dobu 24 h a este odporucam aj Hot Cpu tester alebo Toaster.Tod vse
Testujes to s tymto Prime pre Windows 64-bit? Nezarucujem, ze to bude fungovat, nemam Vistu. Download Inac je vseobecne zname, ze v 64 bitoch ide taktit horsie. Osobnu skusenost nemam, ani dovod na 64 bitovy win. Je mozne, ze cpu sa viac hreje, je komplexnejsie vytazene, ako v 32 bitoch. Kontroluj si teplotu. Neviem kolko mas Vcore? 1,55V je pohoda, ak to uchladis. ;)
@ Ravenman: IMHO, OC pri Optym 144 je nutnost.
Citace:
Původně odeslal
tombianski
Mne jede X2 ve winXP (32bit) na 2800 MHz a na viste x64 pada uz kolem 2400 MHz
Nemam s tim zkusenosti, ale ciste hypoteticky ... mozna to je blbost ... x2 v 64 bitech bude pouzivat mirne odlisne casti procaku nez x2 v 32 bitech ... takze je mozne, ze v te 64bitove casti je nekde neco spatne(lokalni prehrivani apod.) a proto to nesnese vetsi oc ... ale neznam arch.toho procaku, takze je to jen domnenka
tak jsem poradne otestil, vyladil a dotestil v prime95 x64 verze a v x64 musim jet o 250 MHz pomaleji pri stejnem vcore (mam 1.3) tj. 2550 MHz misto 2800 v 32bitech. CPU mam X2 4000+ EE. Ale jinak problemy s ovladacema vubec zadne a podle me pracuji x64 podstatne lepe s pameti nez XPcka. Mam 2 GB ram a treba prepinani aplikaci je v podstate ihned, ci takova minimalizace ci maximalizace her trva sekundu, dve. Az na drobnejsi problemy s prevodem videa (prehravani je v pohode) jsem s vistou x64 spokojen
Som nedávno skúšal 64-bit XP a CPU zvládalo to čo v 32-bit, ale mal som stale nechutne vysokú teplotu. To ma spolu s chybajucími drivermy na daktore komponenty prinútilo k návratu na 32-bit. Nejaké zlepšenie výkonu som v 64-bit nezaznamenal. Ale ani to nijak neovplivnilo moje OC.
Citace:
Původně odeslal
tombianski
...CPU mam X2 4000+ EE. Ale jinak problemy s ovladacema vubec zadne a podle me pracuji x64 podstatne lepe s pameti nez XPcka. Mam 2 GB ram a treba prepinani aplikaci je v podstate ihned, ci takova minimalizace ci maximalizace her trva sekundu, dve. Az na drobnejsi problemy s prevodem videa (prehravani je v pohode) jsem s vistou x64 spokojen
ja mam rovnaku skusenost. vsetko je ovela sviznejsie. komp nabehne do 30sekund...
akurat riesim spojenie mobilu s PC(x64 ovladace k SE W800i niesu) ale bluetooth adapter to vyriesi. TVkartu som uz vyriesil cize tak za tyzden su x64 nazad
Jedu na 64-bit XP, system IMHO jede svizneji nez 32-bit XP. Hlavne je ale daleko stabilnejsi a problemy s driverama uz temer nejsou, akorat ke scanneru neni, tak to resim pres virtualni system pod VMWare.
K tomu OC. U meho X2 je maximalni stabilni OC pod 32-bity 2695MHz, pod 64-bity (testovano 64-bitovym primem) 2673MHz. Ovsem mezi temito dvema vysledky ubehla docela dlouha doba a navic jsem netestoval pri stejne okolni teplote, takze bych to skoro bral jako chybu mereni. Precejenom jsem to nenechaval jet mesic, ale asi jenom den a pul.