Re: odchazejici Lan porty
Citace:
Původně odeslal
22way
Ahoj mam takovy proble u jednoho klienta mi u zarizeni odchazeji lan porty na jedne strane je airca8 -PRO(wifina s 3 portovym switchem) na druhe cokoliv a vzdy po urcite dobe odejdou oba porty na obou stranach vzdy prislusny jeden ze tri an airce8 a ten proti nemu je ejdno co tma je? aircu jsem vymenil za jinou azse to samy. umite nekdo rict cim by to mohlo byt?
Jak dlouhé je to vedení, kudy vede a jakého typu (UTP/FTP/STP). Po jaké události porty odcházejí - výpadek elektřiny, bouřka nebo jen tak samo od sebe?
vedeni je dlouhe asi 20m. porty odchazeji samy od sebe nejdrive UTP pak nahrazeno FTP zadna zmena.
Jednu AirCA8-Pro mam doma a znam spoustu lidi, kteri je pouzivaji na delsi spoje. Zadne problemy nikdo nereportoval, ja to teda mam ke switchi 1 metr, ale i tak.
Napajeci adaptery mate stejne nebo vzdy po reklamaci s konkretnim kusem? Doporucil bych flashnout firmware, ale to asi nepomuze.
Anyway, je to proste cina :-)
Nieco sa ti tam indukuje - kadial vedie ten kabel?. Uz som videl par switchov, ktore mali zhorene odpory na v(y)stupe.
vede skrz dva rozvadece takze ej to mozne.
dnes jsem tam k tomu skusil pripojit zarizeni primo k tomu jen an metrik kabelu tak uvidime co to udela.
Citace:
Původně odeslal
22way
vede skrz dva rozvadece takze ej to mozne.
dnes jsem tam k tomu skusil pripojit zarizeni primo k tomu jen an metrik kabelu tak uvidime co to udela.
A když to vede skrz ty rovaděče, jak sou nakonektorovaný konce toho FTP kabelu? Origoš nebo handmade - jde mi o to, kam je vyveden plášť kabelu.
U stinenyho kabelu je velmi podstatny, aby byl ukostrenej a uzemnenej jen jeden konec! Rozvadece bych jako problem nevidel, ale otestoval bych na nezapojenym kabelu zmerit normalne napeti mezi jednotlivejma dratama + proti koliku v zasuvce, rozdil potencialu je svine. Znamej takhle jednou nameril 60V, ale presto mu to fungovalo (nez to pro jistotu vymenil za optiku).