problem s kvm switchem edimax ek-ps2c
poridil sem si kvm switch edimax ek-ps2c (keyborad-video-mouse)
pokud sem preply na pc 1, tak je na monitoru obnovovaci frekvence 85 Hz, ale pokud se prepnu na pc 2, tak je na monitoru jen 60 Hz, coz se dlouhodobe neda vydrzet
navic po pripojeni switche se viditelne zhorsila kvalita obrazu (ostrost) a uprimne, neda se na to moc divat, takze ho asi budu muset vratit
slo by s tim neco udelat nebo je to proste smejd?
Re: problem s kvm switchem edimax ek-ps2c
b) je spravne - je to smejd. To ale vetsina techto prepinacu, nemuzes cekat zazraky.
Nejlepsi reseni je pouzit LCD se dvema vstupy a VGA prepinat na monitoru,...
Mrkni do dokumentace, jakou šířku pásma ten přepínač je schopen přenést. Jestli to bude 250 MHz tak je to špatný. Takovej jsem měl přímo od edimaxu a dělal problémy, rušení obrazu. V obchodě mi ho vyměnily za lepší se šířkou pásma 400 MHz (samozřejmě s příplatkem) a ten už byl v pohodě, žádné snížení kvality jsem nepostřehnul.
Samozrejme sa musi pouzit poriadny kabel.
A tych 60Hz tam mas preto, ze DDC signaly su pripojene tam, kde mas prepnuty monitor - takze bud pri bootovani musis mat prepnuty monitor alebo nastavit parametre monitoru rucne.
uz sem to vyresil, vratil sem ho ;D
ale diky za pripominky, aspon vim, cim se mam ridit, az ho budu zase potrebovat
Este jedna dobra rada: nikdy si nekupuj takyto prepinac mechanicky. Raz som ho kupil a vydrzalo to asi tyzden... Potom som cele vnutro vyhodil a prerobil to na elektronicke prepinanie + 3 rele. Ale je pravda, ze odvtedy to funguje dobre ;D