Spusteni programu na vzdalenem PC
Pro potrebu importu dat do databaze ke kterym pak pristupuji po internetu potrebuji nejak spustit program na vzdalenem PC. (sheduling pouzit nemohu protoze data musi byt co nejcerstvejsi a pristupuji k nim v ruznou dobu - a prilis caste spousteni by pocitat uzemnilo) Vzaleny pocitac bezi na windows 2000
napada vas nejak reseni???
Re: Spusteni programu na vzdalenem PC
co vzdalena plocha? nebo vnc ??
U toho VNC pozor, protože verze co je zdarma neumí šifrovat! Dá se to obejít třeba VPNkou. http://openvpn.net
Pak mě napadá i nějaká finta se spouštěčem: Dávka, která bude každou minutu kontrolovat, zda je někde umístěn nějaký soubor a pokud tam bude, tak jej smázne a provede export. Ten soubor může být na nějakém sdíleném disku, ale klidně i na FTP.
Citace:
Původně odeslal
MaPa
Nepředpokládám, že by u počítače připojeného do internetu nechal přístupné porty pro zranitelnou službu RPC.
Citace:
Původně odeslal
konig
Pro potrebu importu dat do databaze ke kterym pak pristupuji po internetu potrebuji nejak spustit program na vzdalenem PC. (sheduling pouzit nemohu protoze data musi byt co nejcerstvejsi a pristupuji k nim v ruznou dobu - a prilis caste spousteni by pocitat uzemnilo) Vzaleny pocitac bezi na windows 2000
napada vas nejak reseni???
win 2000 nema povolenou vzdalenou plochu nikde ji tam totiz v nabidce pres start komunikace adt...nenajdes
:(
Možná UltraVNC, umí i šifrované spojení a měl by umět spojit i dva PC, které jsou oba za NATem (akorát mně toto zrovna moc nešlo, ale to může být můj problém mezi klávesnicí a židlí):
http://www.uvnc.com/
Citace:
Původně odeslal
leo
Možná UltraVNC, umí i šifrované spojení a měl by umět spojit i dva PC, které jsou oba za NATem (akorát mně toto zrovna moc nešlo, ale to může být můj problém mezi klávesnicí a židlí):
http://www.uvnc.com/
Pokud nebude mít alespoň jeden počítač port dostupný na veřejné adrese, tak se to musí dělat přes nějaký další počítač a tím pádem už to není důvěryhodné spojení.
"Pokud nebude mít alespoň jeden počítač port dostupný na veřejné adrese, tak se to musí dělat přes nějaký další počítač a tím pádem už to není důvěryhodné spojení."
Jo, to je pravda, UltravNC funguje přes prostředníka při oboustraném NATu (a přesně to se mi nepovedlo rozchodit). Pokud to bude případ koniga, tak to má asi smůlu.
Pokial potrebujete pouzivat remote desktop klienta a nemate verejnu IP a ani forwardnuty port na routri, tak mozte pouzit remote desktop klienta LogMeIn.
www.logmein.com
Uplne postaci aj ta free verzia, je za tie "peniaze" naozaj skvely, sam pouzivam, usetri mi kopec behania.
a co takhle radmin? ja jsem ho sice pouzival pouze ke kontrole spojeni wifi na routeru, ale mozna by se dal pouzit i v tvem pripade