Zdravím všechny myslíte, že má smysl jít ještě výš ?
Nebo třeba řešit CAS Latency jinak ?
Mám tam bios beta verzi ten je snad poslední další jsem neviděl ale jede ok
odemknout násobič nejde.
Printable View
Zdravím všechny myslíte, že má smysl jít ještě výš ?
Nebo třeba řešit CAS Latency jinak ?
Mám tam bios beta verzi ten je snad poslední další jsem neviděl ale jede ok
odemknout násobič nejde.
O moc vyse se nejspis uz nedostanes. Navic Northwood celeron je predevsim omezeny velikosti 128kB L2 cache, takze zvysovanim frekvence si nejak vyrazne nepomuzes. Vykon bude mizerny vzdy.
ja bych se na severni les vyprdl a koupil celeronD stoji kolem litru a pretaktovani a vykon sou nekde jinde, popripade c2d
to vse samozrejme po konzultaci s vyrobcem/manualem, kde bych zjistil, zda-li na to mam desku
Celeron D na s478 sezenes celkem bez problemu a vykon je uplne nekde jinde diky vetsi cache. Priprav se ale na poradne kamna.
Radši plnokrevnou P4 Northwooda klidně malej takt 1,8 nebo 2ghz FSB400 jsou ideální a pořádně to přetočit, výkon zase někde jinde. Ale lidi za to dnes chtěj prachy neúměrný výkonu. To radši střelit CPU, board a koupit board na K8 i se sempronem a po OC je to zas někde jinde a vyjde to možná i cenově líp. Jinak Celeron Northwood 3ghz v porovnání s Tualatinem točenym na 1,5ghz je asi 3x pomalejší CPU heh.
hm dobry díky, a co nekterý z těchto cpu bude asi lepší než ten původní
Celeron D320 - D350 viz např: vsechny maji L1 cache 16kB a L2 cache - 256kB a jedou na 533MHz nebo spíš nějaký plnohodnotný intel ? na 800MHz (ale pokud se ještě dají sehnat :(
FSB je vedlejší docela, spíš bych bral 533 líp se to pak taktuje kvůli desce. Když dostaneš do ruky 2,4ghz Northwooda s FSB533 a FSB800, tak toho s 533 dostaneš rozhodně vejš. Sháněj spíš po bazarech, nový se už nedělaj. Prostě plnokrevnej Northwood 512kb L2 cache, na FSB kašli.
no ja bych do P4 / 400FSB uz nesel, ten celer ma sice mensi cache, ale uz neni tak limitujici a hlavne se to da dohnat vyrazne vyssim OC potencialem
Dohnat se to nedá, měl jsem Celera 2ghz a přetočil jsem ho na 3,3ghz a? Klasickej Northwood na 1,8ghz byl rychlejší, Tualatin na 1,4 ghz byl taky znatelně lepší. Vyrovnanym soupeřem tomu byl Duron 1ghz !!! (více jak 3x menší frekvence). Testoval jsem herní výkon, v kompresi by to bylo třeba jinak. Ale na tom nesejde, prostě Netburst nedovede fungovat s 128kb L2 cache a žádný OC to nezachrání. A plnokrenvou P4 NW fsb400 jsem myslel proto, že se dá parádně taktovat i na starejch boardech.
A co se týče Celeru D, tak musíš mít zaprvé Prescott ready board, čili žádnej starej. 2. Je pomalejší než NW na stejný frekvenci, to i plnokrevnej Prescott je, natož celeron. Dále pak prescott má delší pipeline, potřebuje větší L2 cache a navíc ji má pomalou s vysokejma latencema jako Prescott. NW na stejný frekvenci nikdy nedostihne. A když je oba přetočíš co to jen půjde, tak ten NW stejně vyhraje protože se mu ten výkon škáluje s frekvencí víc.