problém se spuštěním sítě
Zdravím,
mám takový problém, je to několik měsíců, co jsem si pořídil desku Asus P5B-E s integrovanou síťovkou Marvell Yukon 88E8056 PCI-E Gigabit Enthernet Controller a často se mi stává, že se síť po spuštění Windows korektně nespustí. Ve Windows XP Profi SP2 je na ikonce sítě malý žlutý trojúhelník, a projevuje se to tím, že síťovka jen odesílá pakety, a žádné nepříjmá. Po nějaké době (někdy i 45 min. nebo přes hodinu) se to spustí samo od sebe a jede už bez problémů. Používám poslední ovladače.
Re: problém se spuštěním sítě
Jen otazka. Neni to tim ze ti dhcp server neprideli IP adresu? Nemuze to blokovat nejaky FW?
Už se mi něco podobného stalo u integrovaných síťovek nvidia (2×), bohužel to znamenalo, že se se mnou síťovka loučila :-( Zkus si nabootovat z nějaké live linux distribuce, abys vyloučil softwarový problém.
Ale taky se mi to stalo, když morčata nahryzala kabel :-)
Jen otázka, co je to FW ?
zde urcite mysleno firewall
No ja nevím, podle mě kdyby to blokoval FireWall, pak by ta síť neběžela vůbec, po nějaké době se vždycky rozběhne.
Asi bude mit pravdu smitka, ale jen pro jistotu bych vyzkousel FW vypnout. Spustit cmd a napsat ipconfig a pak pokud IP adresa nebude pridelena napsat ipconfig /renew. Take vyzkousej jestli je dobry kablik.
Tak problém byl vyřešen, problém byl na straně poskytovatele připojení (konkrétně salamouna.cz). Přešel jsem ke konkurenci.
Problém je vyřešen (a to je dobře), ale pro jiné uživatele, kteří budou mít podobný problém, tak stejně se chová i integrovaná 3Com síťovka v PC Compaq, když nemá při startu PC funkční připojení k síti. Když pak kabel připojíte, tak má pořád v seznamu HW žlutý vykřičník a nechodí...