Mám takovou blbou otázku... Mám videoklip natočený foťákem, bohužel je "na výšku" a já bych ho potřeboval otočit o 90 stupňů... Jenže se mi nedaří to nějak najít, čím by se to udělalo... Jde to vůbec? Případně v jakým softu?
Printable View
Mám takovou blbou otázku... Mám videoklip natočený foťákem, bohužel je "na výšku" a já bych ho potřeboval otočit o 90 stupňů... Jenže se mi nedaří to nějak najít, čím by se to udělalo... Jde to vůbec? Případně v jakým softu?
Zalezi v jakem je formatu - kazdopadne bez rekomprese to nepujde.
Treba ve VirtualDubu by to mohlo jit..hodis na Video filtr Rotate a udelas rekompresi.
Je to v .avi souboru... VirtualDub zkusím, zatím díky za tipy! Rekomprese neva...
Fotaky vetsinou nataceji do Motion-jpegu, budes potrebovat nejaky VfW (Video For Windows) kodek aby si to video ve VirtualDubu otevrel. Pokud ho nebudes mit v systemu, tak mam pocit ze ffdshow behem instalace rozhrani pro VfW nabizi.
Tak jsem to VDubem zkoušel, otevře to, "nějak" to i otočí a rekomprimuje, jenže se "po cestě" zprasí zvuk a částečně i obraz (občas se to seká)... Asi to bude nastavením a výstupním formátem...
Taky není bez zajímavosti, že při možnosti "Save as AVI" vytvoří z cca minutového videa v rozlišení (tuším) 640*480 s "výchozí" velikostí 20 MB výsledného "macka" o velikosti 300 (!!!) MB!
U zvuku si dej direct stream copy, u videa si vyber vhodny kodek, jinak ti to uklada do RGB uncompress.
ja to otacim v acdsee. otocit a ulozit.