-
V čem píšete web stránky?
Zdarec, myslím tím zejména php,html případně nějaké java skripty...Taky bych měl ještě dotázek jestli existuje nějaký sofítk který by otestoval kompatibilitu resp. zobrazitelnost stránek co vyplodím v různých browserech(IE, FF,SM,Opera apod.)...nebo to musím zkoušet v každém z daných browserů?
-
Re: V čem píšete web stránky?
Zkouset musis v kazdem zvlast. Dobry soft je Notepad++, take jsem zkousel i PSPad, neni spatny.
-
Na psaní používám EditPlus, za ty roky se mi osvědčil nejlíp ze všeho co jsem zkoušel...
+ jednoduše se dají dopisovat vlastní doplňovací šablony
+ upravitelné syntax highlighting (např. o moje fce)
+ makra
+ nepřeplácanej vzhled
+ podpora různých kódování (vč. UTF-8 )
+ šablony syntaxe i doplňování jsou pro každý typ zvlášť (JSP/PHP/HTML,...)
+ pohodlná práce s dokumenty v záložkách
+ podpora FTP,...
- není free !
- je pouze pro Windows
Určitě zkus taky PSPad, já ho občas použiju tam kde nemám EditPlus, je taky docela dobrej a hlavně zadarmo, ale osobně sem si na něj nikdy moc nezvykl.
Ohledně zkoušení - nejlepší je zkoušet sám, navíc doporučuju používat různý tools, např. pod Firefox existuje několik "developer" utilitek, který umí vypínat na stránkách např. Javascripty, zobrazení frame,... skvělá věc pro ladění stránek.
-
Na vývoj používám hlavně Eclipse s PHP pluginem (php syntaxe) a Aptana pluginem (html/css/js/php ...).
Na menší úpravy pak taky PSPad - hlavně na css, html.
Zkouším ve všech nejznámnějších browserech (IE6/7, FF, Opera, Safari) zvlášť. Do FF i IE jsou dobré pluginy - WebDeveloper Toolbar a různé HTML validátory.
Jedu na Vistách, takže pro IE6 a Safari mám virtuální mašiny.
-
pisem v notepad2, pripadne web developer express(kvoli aspx) a skusam vo vsetkych browseroch s developer toolbarmi
-
Ja pisu v pspadu je rychlej a dobre zvyraznuje syntaxe,
ikdyz ted testuju eclipse na vetsi projekty bude lepsi...
doporucuju vyzkouset vsechny mozny a najit si to svy :-)
jinak ve FF taky pouzivam Firebug a Web Developer
-
Když už něco napíšu, tak je to většinou v Eclipse, pro menší úpravy PSPad
-
v Linuxu sem používal Bluefish, teď MS Web developer...
-
Quanta Plus pod Linuxem ...
-
Na ty moje školní věci zatím cokoliv co otevře texťák nebo pspad :)
-
Ja v poslednej dobe JSP, Struts(to sa teraz ucim, tak si vytvaram rozne sample WebApp :) ). V blizkej buducnosti sa chcem pustit do JSF. IDE pouzivam netbeans kvoli lahkemu Deploymentu a pod...
-
PSPad, k rychlé úpravě Kompozer (wysiwyg).
-
PSPad. Nezvyk jsem si na nej tak jako na Homesite, ale je free.
-
jakej byste doporučili konzolovej editor pro linux (debian)?
potřeboval bych, aby zvládal utf8 a ovládání ve stylu mcedit; čili ne "brutality" typu "vi"...
díky za odpovědi.
-
Citace:
Původně odeslal
Proxymus
potřeboval bych, aby zvládal utf8 a ovládání ve stylu mcedit; čili ne "brutality" typu "vi"...
díky za odpovědi.
Skus emacs - najprv sa uc v grafickej verzii a potom mozes robit v textovej verzii, lebo maju rovnake klavesove skratky a pod.... Myslim, ze bol o nom aj nejaky serial na ROOTe...
-
Ja na HTML pouzivam Bluefish, zkousel jsem i Screem, ale ten byl takovy tezkopadny. Obcas si pustim jen GEdit, ktery poslouzi celkem dobre. Spousta lidi pouziva i Eclipse, ikdyz ten je puvodne urcen na uplne neco jineho.
-
Citace:
Původně odeslal
Proxymus
díky za odpovědi.
Ja pouzivam joe. Ovladanie sice nie je v style mcedit (nastastie - to je dobry humac), ale je to jednoduche. Jedina vec, na ktoru si treba zvyknut, je ctrl+k a potom stlacenie niecoho dalsieho. Hlavne je tam jednoduchy help.
Vie UTF-8 a tiez rozne ine kodovania. Ked mas na konzole UTF-8, tak mozes editovat subory kludne aj v cp1250 (akurat subor s definicou prave tohoto kodovania tam defaultne nie je).
-
Kdyz uz tu je takova zaplava editoru, neda mi to :) Ja prirostl k jEditu a jsem plne spokojen (pravda, jednou za den musim asi 3 vteriny pockat na Javu, jinak je rychly). Ve vychozim sice nic moc, ale za chvilku se z nej da udelat editor na miru. Umi (podle Aigorova vyctu) vsechno co EditPlus. Bezi vsude. Je free :)
-
Díkes za podnětné návrhy....ještě mám dotázek...nemáte někdo zkušenost s NVU?;)
-
Pod windows používám PSPad, ten mi dost sedne. Pod linuxem nejvíc BlueFish. Nejsem moc příznivcem visuálních editorů... NVU zkoušel náš vyučující na informatiku a pochvaloval si ho, snad nám dokonce na škole nahradil frontpage pro výuku, je to už dýl... Sám jsem ho chvilinku zkoušel, že jsem tam jenom naťukal pár drobností a kouknul na kód co to vytvořilo a nepamatuji se, že bych měl nějaké výhrady (narozdíl třeba od frontpage) :-)
-
NVU som skusal, ale bolo to nechutne pomale. A ovladanie cele nejake divne, takze radsej pisal rovno HTML.
-
na ty elementarni drobnosti co potrebuju mi staci notepad++, notepad2 nebo kwrite. podle situace.
-
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
NVU som skusal, ale bolo to nechutne pomale. A ovladanie cele nejake divne, takze radsej pisal rovno HTML.
Mam stejne zkusenosti. Ale bylo to uz davno, asi jeste nejaka prvni verze.
-
-
Hledam nahradu za Homesite. Melo by to umet IntelliSense a Unicode.
U Homesite mi chybi jen ta podpora Unicode. Jinak jsem s nim nadmiru spokojeny.
Visual Web Developer 2005 Express Edition je sice fajn, ale je to takovy velky moloch oproti Homesite.