LCD widescreen cca do 12k
předem se omlouvám a doufám že z toho nevznikne flame nebo lock a že mě neukamenujete ale prostě to musím založit...
Po tom jak šly ceny rapidně dolů (od doby co sem to naposled čekoval-říjen) sem se téměř rozhodl že seru na TN a du do MVA nebo S-IPS..
co sem tak zatím našel tak tenhle vypadá fakt luxusně http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Typ...t=ASU-DAM00336
ale....
porozhlédl sem se tady na fóru a objevil tenhle mazec http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Sho...K&CategoryId=0 což ve mě vzbudilo dojem že TNka to fakt za sebou eště nemají :D
Tááááákže myslíte si že se vyplatí připlatit 2k pouze za lepší technologii a taky ztrátu 2" ???
Podle toho všeho co sem o tom 22" TNku přečetl to vypadá že oproti jiným technologiím zaostává už jenom v úhlech... (nejsu profi grafik tak to mějte na vědomí ;)
Má vůbec smysl ty úhle řešit? Na filmy se sice sám dívat nebudu ale taky od toho nejsme půl metru že... a nejaké to polohování tam taky je....
a nebo by ste mě poradili úplně jiné LCD ???
btw primárně to bude na filmy, surfování a hry (ne moc často ale dyž už tak nechcu aby UT04 byla jedna velká šmouha....)
Dík všem za rady, rozhodnutí je samozřejmě na mě, to ale vychází z posouzení názoru ostatních lidí :wink:
Re: LCD widescreen cca do 12k
No ja sa vyjadrim iba k tym hram: na hry ber 20", neviem ci Ti hry pobezia a hlavne tie novsie na 1680x1050, je to predsa dost a hrat v inom rozliseni ako nativnom je dost blbe kvoli rozmazanemu obrazu, takze treba o tom uvazovat. Na filmy by fakt bolo idealne to 22" LCD.
no tak ta 22ka má stejné nativní rozlišení jako 20ka takže tohle vůbec neřešit.... a spíš bych byl rád dyby měla vyšší pže dyž to ntb nebude zvládat tak tam dám druhé fyzické rozlišení (polovina prvního) s kterým je ta interpolace prej hodně v pohodě...
Tak to si pak kup 20" 4:3, ktera ma 1600x1200 (800x600).. Ja sem taky dlouho premyslel co koupit a nakonec sem skoncil u 22 - vetsi, ma vetsi pixel = lip se na to kouka, kdyz neco ctes, filmy nadherny..
jezish.... jako opravdu ci cením názorů ostatních ale dyž se dred menuje LCD widescreen cca do 12k tak proč se ozýváš s tím abych si koupil 4:3 ?!
OT směřujte prosím někam jinam budu vám vděčný... děkuji
Aby jsi to mel este slozitejsi, tak tu mas konkurenta proti tomu 20" Asusu:
http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Typ...=SAM-208842260
-idelani velikost bodu, polohovani, vstupy, 8bit barvy, S-PVA, kdyztak mrkni na test na svethardware...
jj tak to si mě to teď opravdu stížil :D
velikost je kompromis a eště k temu to není TNko... sakra :-/ teď už teda fakt nevím... každopádně dík za tip :wink:
Citace:
Původně odeslal
Thoma$
jezish.... jako opravdu ci cením názorů ostatních ale dyž se dred menuje LCD widescreen cca do 12k tak proč se ozýváš s tím abych si koupil 4:3 ?!
[OT]promin, ale to byla reakce na to, ze chces neco, abys mohl dat nizsi 2x rozliseni a mel tak v pohode interpolaci... To se ti na WS nepovede...[\OT]
Jinak, jak jsem psal, jsem pro 22" - ma podstatne lepsi citelnost, ale vetsinou jde o TN panely, takze nic moc uhly ani barvy.. TN nechces, tak tedy 22" ne, o jeden palec mensi je tady toto - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37470 cena je trosku vys, ale myslim ze investice se vyplati..
EDIT: falcon psal to same ;)
Ve 20" uz si vyber jen podle panelu a nejake recenze, ale podle me je to pismo strasne maly (jako na 17")....
aha... a proč myslíš že se mě to s wide nepovede??? jako že to ty hry nebudou podporovat?? to se dá ale vnutit třeba přes powerstrip ne?? jako nikdy sem to nezkoušel tak fakt nevím...
no právě sem na ten 226BW slyšel jenom samou chválu ale teď si píšu s jedním týpkem a ten říká že s úhlama je na tom fakt špatně... to mě teda docela sklamalo :(
myslíte teda že ta 21ka bude dobrá volba?
chcu prostě ws LCD s minimální úhlopříčků 20" a abych se vlezl cca do těch 12k s dph...
Jde o to, aby monitor umel zobrazovani 1:1 (myslim ze se to tak menuje, kdy vykresli jen to co ma, a zbytek je cerna plocha) a ne aby kazde rozliseni roztahnul na celou plochu (v tomhle se fakt moc nevyznam... :confused: ) Protoze vetsina panelu dela to, ze kdyz das mensi rozliseni nez je jejich nativni, tak se obraz trosku zkresli, 1px zabere plochu 1,5px na 1,5px (napriklad...).. Proto je dobre si najit co nejvic recenzi, kde se tomu venuji... No, vic nez moje blaboly ti rekne toto: http://www.svethardware.cz/art_doc-1...000493407.html
V případě že to LCD nativně neumí udělat černé rámce, tak je i pak na grafice, jestli si s tím umí poradit, v tomhle je třeba na tom NVIDIA lépe a i když mé LCD neumí udělat černé rámce samo o sobě při neklasickém rozlišení, tak práci odvede grafika. TNko tak nevadí, pokud se na to člověk dívá ze správné výšky, ale jakékoliv menší kouknutí z jiného úhlu se rovná automaticky okamžitému tmavnutí rohů.
jj mám grafárnu NVIDIA takže tohle vůbec neřeším...