MSI P965 Neo - nestabilni?
Zdarec
koupil jsem tyto komponenty
MSI P965 Neo
Intel C2D 4300
Gainward nVidia 7600GT pasivni chlazeni
2x512 MB A-data
zdroj LC GreenPower 420W.
Komp se me zniceho nic tak 3x-4x za den restartuje, a to pri jakekoliv cinnosti - tj. ze treba i nic nedela.
System nainstalovany s novym HW.
Osobne mam podezreni na desku, ale zajima me, jestli nemate nekdo s touto deskou zkusenosti?
CPU netaktovane, grafiku jsem jednou pretaktil z 560 na 580Mhz v testu - to se me pak seklo, od te doby netaktovane.
Diky za jakoukoliv radu
Re: MSI P965 Neo - nestabilni?
no sama od sebe by se neměla restartovat :-) spíš bych to viděl, že si nerozumí s jedním z komponentů .. ramky nebo zdroj
zkus resetovat nastavení biosu a nastav si jen to nejdůležitější, co potřebuješ
když nic, tak zkus updatovat bios, taky bych zkusil, když už bych nevěděl, přeinstalovat systém a dát tam jen ovladače na zvuk, grafiku, poslední directX a otestovat..
chyba může být fakt kdekoliv..
tuhle desku mam v praci spolu s C2D E6600 a 2GB pameti Geil 800MHz CL5 5-5-15, grafika je nejaky MSI NV 7600GT, zdroj Chieftec 410W a za nejakyho pul roku Win XP nespadly ani jednou
problem bych spis videl ve zdroji nebo ramkach nez v desce
Tak nakonec (doufam ze nakonec) problem byl v ovladaci GK, pripadne softem od Gainwardu. Odstranil jsem oboje, nainstaloval posledni WHQL drivery od nVidia a vali to.
Myslim si, ze to asi delal soft pro GK od Gainwardu. Uz pri instalaci me to upozornovalo, ze je to ultrakchool soft na hlidani karty (pretakteni, prehrati). V podstate to melo jen nejake hrozne ovladaci budiky na takteni a jinak nic moc jineho a mozna to chybne vyhodnocovalo stav karty a provadelo jeji reset - dost casto me to chcipalo kdyz jsem delal s jednim grafickym softem.
Ja mam problém s touto doskou. A to taký že niekedy mi ho reštartuje už pri štarte win niekedy mi to urobí v Biose. Bios preflashovaný z 3.50 na 3.80. Ramky a zdroj vymenený. Už jedine mi ostáva zohnať niekde iný procesor. Pôvodný procesor Intel® Pentium® Processor E2180 (1M Cache, 2.00 GHz, 800 MHz FSB). poradte prosím.
Nafoukle kondenzatory na desce nikde nejsou?
Momentálne nie som doma ale to by mi asi padlo do oka. Takže skôr sa prikláňam že nie.