ASUS P5W DH Deluxe - overclocking
Ahoj vsem,
muzete sem, prosim, postnout vase zkusenosti s OC na teto desce? Ja se zatim nedostal pres FSB 395 MHz s C2D 6600. Nasobic snizeny na 6, DDR na nejnizsi hodnotu delicky, casovani rucne, locknute PCIe na 100 MHz, PCI na 33,33 MHz. V CPU a pameti by problem byt nemel. Napeti jsou na default. U CPU povypinane veskere Intel ficury. BIOS 2004.
Diky za postrehy.
Re: ASUS P5W DH Deluxe - overclocking
To ses stejne dostal hodne vysoko bezzvysovani napeti. Ja abych se vubec dostal pres 2,5GHz u E6300 taxem musel zvednout napeti na desce (Vmch) na 1,85V. Obecne tahle deska s timhle ma/mozna mela problemy. Mel sem moznost zkusit dve tyhle desky a u obou bylo potreba zvednout Vmch aby se dalo taktovat.
Zkus pozvolna zvysovat jestli se OC potencial zvetsi.
taky pripichnu jednu otazku:
Pozvolna se mi ztraci OC potencial i pri nastaveni maximalni voltazi. Ze zacatku to jelo stabilne na 3,03Ghz. Cca za dva mesice nestabilni. Snizil sem na 2,9GHz, mesic stabilni pak opet nestabilita. Snizil sem na 2,77GHz...ctvrt roku stabilni a ted uz sem na 2,5Ghz a opet zacinam pozorovat nestabilitu. Stabilitu vzdycky docasne zvednout i Vcore. Samozrejme ze v soucasny dobe se pocitac ani na 2,8Ghz nespusti. Cim to ze se snizuje oc potencial? Ze by odchazela deska? CPU? Nutno priznat ze na Vmch 1,85V je opravdu max. Mate taky stejny zkusenosti?
2Kajik: jak stara je ta deska? Jestli treba nevydali novou revizi, kde uz nejni problem v Vmch.
Těch 1,85 V je hodně brutálních. S takovou voltáží Ti CPU asi dlouho nevydrží. Já osobně bych nad 1,5V nikdy nešel.
Vmch nieje napatie procesoru, ale memory controler hubu .. a rvat do toho 1.85 je naozaj p|cov|na
2Kajik: jak stara je ta deska? Jestli treba nevydali novou revizi, kde uz nejni problem v Vmch.[/QUOTE]
Ta deska byla koupena 1.12.2006, ale az ted se montuje.
Já myslím, že to výš než 395 x 6 těžko dostaneš - aspoň při tom násobiči 6.
Důvod je ten, že E6600 má defaultní násobič 9 a tak máš příliš vysoký takt na Nord Bridge. Takt Nord Bridge se totiž počítá:
NBCC = násobič_default / násobič_nastavený x FSB
Takže teď máš NBCC (Nord Bridge Core Clock) roven
9/6 x 395 = 592,5 MHz
což už je zřejmě hranice, co deska zvládne. Zkus taktovat při vyšším násobiči.
Více o NBCC na
http://forums.extremeoverclocking.com/p2706874.html
Citace:
Původně odeslal
Karel_M
Já myslím, že to výš než 395 x 6 těžko dostaneš - aspoň při tom násobiči 6.
Důvod je ten, že E6600 má defaultní násobič 9 a tak máš příliš vysoký takt na Nord Bridge. Takt Nord Bridge se totiž počítá:
NBCC = násobič_default / násobič_nastavený x FSB
Takže teď máš NBCC (Nord Bridge Core Clock) roven
9/6 x 395 = 592,5 MHz
což už je zřejmě hranice, co deska zvládne. Zkus taktovat při vyšším násobiči.
Více o NBCC na
http://forums.extremeoverclocking.com/p2706874.html
Diky moc, tim se leccos vysvetluje.
Citace:
Původně odeslal
SajmoN
Vmch nieje napatie procesoru, ale memory controler hubu .. a rvat do toho 1.85 je naozaj p|cov|na
jj. je to hodne hardcore, problem je v tom ze na jakejkoli jiny voltazi proste zadnej OC potencial :(
Co sem takhle cital ruzny zahranicni fora, zvyseni napeti na 1,5 nebo 1,7 resi oc potencial. Jenze ja sem smolar, takze 1,5V a 1,7V u me nic neresi. Az brutal 1,8V. Uvidime jak to bude dal, mam ale obavy ze to ta deska nedava :( chjo