19" herní LCD s pivotem (5:4) a senzorem jasu
Zdravím,
mám takový dotaz - problémek. Nedávno jsem si vybral náhradu za svoje 17" LCD, a to 19" EIZO S1911SE-BK. Bohužel mi byl 2x dodán s vadnými pixely (nebyl to jeden, ty vadné pixely pak byly jinde), takže jsem pojal nedůvěru k tomuto modelu a zkusil si najít náhradu.
Tím by mohl být model LG L1982U-BF. Takže vás prosím o zkušenost, jestli je tento model vhodný zejména na hraní a vůbec o zkušenosti s nimi, případně jestli mi nedoporučíte nějaké jiné 19" LCD z vlastní zkušenosti. Ten senzor jasu není podmínkou, ale potěší :-)
EDIT: jak mě upozornil kolega, tak poměr stran má být 5:4. Popel na hlavu atd.
Re: 19" herní LCD s pivotem (4:3) a senzorem jasu
Citace:
Původně odeslal
meteor
Zdravím,
mám takový dotaz - problémek.
hej hombréé, thats me HANS :) , mrkni sem sice to jsou TN ale stačilo by
http://www.svethardware.cz/art_doc-E...000378BAB.html
a pak tady je ten tvůj vybraný LG ... na odezvy nic moc.. z avizovaných 2ms zase jen 8ms... ???
http://www.pctuning.cz/index.php?opt...8207&Itemid=47
Citace:
Původně odeslal
jenicek321
hej hombréé, thats me HANS :) , mrkni sem sice to jsou TN ale stačilo by...
Zdravím, ty testíky jsem viděl, ale raději bych si připlatil za něco kvalitnějšího :-) zaujal mě i ten Samsung (co vyhrál), ale zase má jen 6bit podání barev - tak nevím, jestli to je nějaký vážný problém pro hraní.
Jinak koukám, že máš zajímavou sestavu, asi postupně upgraduješ, co?
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
Co takhle FS P19-2 ?
Mno ten nevypadá špatně, cena se mu taky zlepšila :-) akorát že na hraní je na tom nejlépe technologie TN, ne?
FS P19-2 je tusim na hry prijatelna, jediny problem je trosku vyssi cena...
....btw 19" LCD s pomerem stran 4:3 asi nesezenes zadnou :)
Citace:
Původně odeslal
meteor
zaujal mě i ten Samsung (co vyhrál)
bude na tom asi hůř s barvama..
pokud můžeš připlatit, tak bych vzal eizo.. nějaké slušné najdeš (to s těma pixelama byla víceméně haluz, pár lidí to na kolejí má a spokojenost, ale ne tenhle model)
sestava je už víceméně kompletní, i kdyby bylo víc peněz, tak bych stejně kupoval budget pc - cena/výkon :) to co zvládl už 350W eurocase, by se někteří enermaxové zbláznili :)
Záleží na Tobě, já jsem s FS spokojen, na hry bohatě dostačuje...TN Film mi nepřijde vhodné na nic :) a je pravdou že LCD monitory se dělají v poměru 5:4, ale autor chtěl vyjádřit že nechce Wide(tj 16:10)..
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
Záleží na Tobě, já jsem s FS spokojen, na hry bohatě dostačuje...TN Film mi nepřijde vhodné na nic :) a je pravdou že LCD monitory se dělají v poměru 5:4, ale autor chtěl vyjádřit že nechce Wide(tj 16:10)..
Našel jsem tuhletu "diskusi": http://www.czechcomputer.cz/disc_doc...6C.html?&all=1 Tak se chci zeptat, který z těch 2 typů tohoto monitoru máš? No a zklamalo mě, že ho nedělají v černém :-( páč mám černou sestavu.
No pokusil bych se někde sehnat tu starší verzi (co mám třeba já) P19-2, na toto téma bylo vedeno hodně diskuzí a většinou dopadl lépe původní model...a ten se v černé dělá. černý rámeček je mnohem elegentnější dle mého názoru.
Re: 19" herní LCD s pivotem (5:4) a senzorem jasu
Takže se nadobro loučím s EIZO S1911SE-BK, protože byl dodán 3x s vadnými pixely = už mu nevěřím.
Tudíž vybírám znova. Docela mě nadchl i 20" LG L2000C, bohužel se nedělá (nejde sehnat) v černé. 19" FS P19-2 má bohužel stejný "nedostatek" (ad. Zdenek Dubnicky).
Takže ještě jednou poprosím o doporučení na kvalitní herní LCD s pivotem 19" nebo 20" v černé barvě, regulaci jasu klidně oželím :-) Využití hry 75%, práce 25%.
Předem díky za reakce.
Na pozadavku mit pivot bych osobne tolik netrval - je to muj osobni nazor, ale zda se mi, ze u monitoru s temer ctvercovou obrazovkou (format 5:4), nema pivot moc vyuziti. U monitoru s jinym pomerem stran (4:3 nebo u sirokouhleho) se to uz docela hodi - tedy u te 20"ky by to vyuziti melo ;-).
Pivot je fajn, ale osobně jsem toho moc nevyužil, přeci jen, než to člověk otočí.., trošinku upraví kabeláž, otočí softwarově obraz... :)
No já ten pivot docela využiju (myslím), na kompu dělá i přítelkyně a teďko si podkládáme stávající LCD bez pivotu (sice máme samozřejmě štelovatelnou židli, ale neštelovatelný stůl - a přítelkyně je krapet menší, hehe). Jak jsem měl doma 3x to EIZO, tak to má opravdu supr pivot - nebo spíš rameno jak jeřáb, lup lup a je to, dá se vytočit do všech možných i nemožných směrů a úhlů, nic se nezajišťuje, no luxus. Škoda těch vadných pixelů :-/
No tak to asi FS by pro Tebe nebyl. Přeci jen rameno vypadá krásně, ale manipulace s ním není nejprimitivnější.
Takže po hodinách procházení fór, testů a tak vůbec jsem vybral 2 adepkty, kteří ovšem nemají ani pivot ani senzor jasu :-) zkrátka jsem nenašel takové LCD, které by tyto "bonusy" nabízelo a zároveň bylo hodně herní:
1) Viewsonic VX922
2) Samsung S.M. 931BF
Jde o relativně levné TN panely. Chci se zeptat, zda-li nemáte někdo déledobější zkušenosti s tím či oním LCD, jestli nejsou problémy v revizi apod. Díkes.
EDIT: ještě jsem objevil monitor LG L1953TR-SF, který by měl být taky "herní". Ach jo, jestli se nevybíralo lépe v době, kdy v nabídce bylo 10 kusů :-D