jdou pripojit dve pc k netu zaroven, ale kdyz mam jen jednu IP adresu?
Printable View
jdou pripojit dve pc k netu zaroven, ale kdyz mam jen jednu IP adresu?
Jasně, kup si nejjednodušší router (se zabudovaným přepínačem bude asi nejvhodnější)...
Rika se tomu NAT neboli maskarada.
a jaky byste mi doporucili?
a jaky mas internet?
Doma mám WiFi router D-Link DU-524 a jsem spokojen...cena 1300 cca a funkčně nemám výhrady.
Doporučuji Linksys BEFSR41, popis např. zde: http://www.lan-shop.cz/routery-a-jin.../linksys/26648
Jinak tuto práci odvede pomalu jakýkoliv router. Bohužel mám špatnou zkušenost s SMC Barricade - blokoval některé vysoké porty (neuměl pořádně stavový firewall).
omlouvam se, ze narusuji cizi topic, ale mam podobny (mozna stejny) problem.
Kamarad chyta net na antenu v PCI wi-fi karte a chtel by si poridit notebook a vyuzivat internet taky. Jak to udelat?
Tak to bohužel bez dohody s poskytovatelem nepůjde. Buď bude moct využívat dvě připojení a budou se mu data sčítat (co do rychlosti i do FUPu) a nebo si koupí nějaký AP a router, popřípadě router+AP v jednom, ale AP musí jít nastavit jako WAN připojení. Drtivá většina umožnuje WLAN jen jako lokální síť.
U druhé varianty se musí poskytovateli nahlásit změna HW adresy klienta.
Prikoupit jeste jednu wi-fi kartu, nebo poridit AP s 2ma antenama a client modem - neco jako toto. Predpokladam teda ze chce ten notebook pripojit bezdratove, jinak by stacila obycejna sitova karta a kabel...
edit: Paolo predbehl, afaik jde mac adresa zmenit i na nekterych AP (treba u mojeho dlink modemu si muzu na wireless nastavit jakou chcu...)