Vymena MB bude ztrata dat na HDD ?
Chtel bych se zeptat. Budu menit zakladni desku, ale nevim jestli takhle prijdu o data na hard diskach ktere mam. Mam instalacni HDD, tak tam mi to vubec nevadi, ale pak mam jeste 2 x HDD 250GB a 300GB oba Sata....Prijdu o data na tech dvou HDD ? Muze stat, ze mi po novem zapojeni na jinou desku nepujdou otevrit ??? Pujdou otevrit pak az po naformatovani ???
Diky za vsechny rady.....
Re: Vymena MB bude ztrata dat na HDD ?
Citace:
Původně odeslal
Jirime
Chtel bych se zeptat. Budu menit zakladni desku, ale nevim jestli takhle prijdu o data na hard diskach ktere mam. Mam instalacni HDD, tak tam mi to vubec nevadi, ale pak mam jeste 2 x HDD 250GB a 300GB oba Sata....Prijdu o data na tech dvou HDD ? Muze stat, ze mi po novem zapojeni na jinou desku nepujdou otevrit ??? Pujdou otevrit pak az po naformatovani ???
O žádná data na datových discích bys neměl přijít - pokud je nové PC připojí, data na nich budou dostupná. pokud jde o systémový disk, vřele doporučuji s výměnou prkna i novou instalaci OS...
Citace:
Původně odeslal
Jirime
Pokud to mas na stolnim PC, data na discich nemas nijak hw ani sw sifrovana, nemas nejake zvlastni typy particii :) pak nevidim duvod, proc by si mel prijit o data na HDD (zvlast pokud nejsou systemove)
Ono samozrejme neprijdes ani o data na systemovem disku, ale pokud menis desku za jiny typ, chipset atd., muze se ti stat, ze system nedokaze nainstalit jine drivery, pripadne se vyskytne jiny problem ci kolize starych driveru a noveho zarizeni a systemovy disk (respektive systemovou partisnu) budes muset zformatit a zacit instalaci nanovo.
EDIT: DM byl rychlejsi :)
Diky za Vase rychle odpovedi.....Take jsem si to myslel, ale preci jenom jsem si nechal poradit od odborniku...:-)
S tim systemovym pocitam...:-)
Este mozno jedna uzitocna rada. Ten reinstal Win nebude musiet na 90% byt ak pred tym, ako demontujes stary MB, ovadace radica HDD zmenis na standard PCI dual channel IDE radic...mne to funguje uz dost dlho a to som menil vyrobcov chipsetu kazdu chvilku...samozrejme pri specifickom HW ako su servery DELL HP a podobne to moze zhavarovat aj na inych driveroch. Snad ti to pomoze ak si medzitym uz nereinstalil.