Re: Aky superzoom kompakt?
Aabych ti to jeste ztizil, tak Panasonic ma nejakyho nastupce TZ1, kterej ma 10x zoom od 28mm ekv.
Jinak TZ1 je super stroj, fotil jsem s tim a myslim, ze je to hodne slusny. Nema manualni rezim, ale ma spoustu preddedfinovanych profilu (az moc), kteryma se da expozice dost ovlivnit
Jo, Panasonic TZ3/TZ2, ale na porovnanie asi jedine rozdiely:
vyhody TZ3/TZ2 oproti TZ1:
28-280mm vs 35-350mm
7MP/6MP vs 5MP
3" LCD (vraj nezerie moc, TZ2 ma rovnaky 2.5")
integrovany kryt objektivu
asi nepatrne mensie rozmery
nevyhody TZ3/TZ2 oproti TZ1:
zoom uz nefunguje u videa
pomalsi start
12100/11300Sk vs 7900Sk (o 50/40% drahsi)
tie vyhody mi nepridu byt az take radikalne aby som za ne dal o 40-50% viac, aj ked je mozne ze casom klesnu kedze su este pomerne nove
stale sa mi pozdava ten miniaturny Ricoch s podobnou cenou ako TZ1
Rozměry u 3/2 jsou v některých dimenzích menší, v některých větší...je to nalej vylej, uber pár mm na hloubce, přidej na šířce,apod...
Mezi výše zmíněné výhody u 2/3 by měl být akumulátor s vyšší výdrží, ale nemám osobně odzkoušeno. A zoom u 1 při videu? To se mi nějak nezdá (jistý si nejsem, mám FZ7 kde to možné není).
Jinak poměr cena/výkon jasně hovoří pro DMC-TZ1 - doporučil bych spěchat, my je máme již jen jako doprodeje.
no vsak ked sa prestane predavat TZ1, tak pojdu aspon TZ3/TZ2 dole s cenou, zase az tak mi ta kupa neponahla, teraz ide skor o to ci mi bude nejak vyrazne vadit skoro 2x pomalsi start a absencia toho zoomu u videa co som povazoval za velmi fajn vecicku u TZ1, no a pak to cakanie na pokles na tu uroven 8-9tis co je asi moje maximum
v uvadzanej recenzii je video TZ1 so zoom, inak dalsia vyhoda TZ oproti tomu Ricoch je vysoke rozlisenie videa s 30FPS, 16MB ukazka videa 848x480 QT so zoom u TZ1:
http://www.dcresource.com/reviews/pa...w/P1000098.MOV
vazne vas uz nenapada ziadna kompaktna alternativa (7x< zoom) k tym 3 menovanym (+predrazeny dvojobjektivovy Kodak)?
Jasně, tak záleží na Tobě, čemu dáš přednost...nicméně třeba sekvence nepoužívám až tak často, aby hrály výraznou roli v rozhodování.
nepoznam tieto fotaky, ale osobne nedoporucujem aparaty, co maju na sirokom konci 35mm ... 28 je tak akurat :)
TZ1 zoom pri videu umi, to muzu potvrdit. Video celkove je dobry.
Jinak 28mm na sirsim konci ma mnohem vetsi vyuziti nez 380mm na delsim konci ;)
Mne uz nestacilo ani tech 28mm a i proto jsem sel do DSLR
TZ1 mam, je uspokojivy. Opruz je jedine ta krytka objektivu.
Vydrz baterky je tak akorat na zaplneny 2GB SD karty, napr 200 fotek + 15 minut videa.