2 PC na router-jeden stahuje druhy skoro nejede
Zdravim, (doufam ze nazev je podle pravidel dostacujici)
resim doma jednu vec s netem.
Vzhledem k tomu ze jeste nemam zrizeny novy net tak jsem pripojen na souseda. Jeho router 1. zdirka: jeho PC 2.zdirka lan ke me do PC. O2 Extreme 2mbit
Jde o to ze kdyz zacne sosat tak net u me prakticky nejede.. viz odkaz
http://epidot.ic.cz/ping.jpg
Necekal jsem ze to bude tak strasny. Proc ma on takovou ,,prioritu,, na ukor ostatnich LAN klientu. Nebo jeho router proste nestiha. Je to obyc router co daval telecom loni ke svemu adsl - XAVi X8122r.
Nejake navrhy ? dekuji
Re: 2 PC na router-jeden stahuje druhy skoro nejede
to je celkem normalni, staci pustit torrent se spatne nastavenym max connections vzhledem k modemu a rychlost nebo i cely modem jde do...
reseni je:
a) domluvit se se sousedem at nesosa na maximum linky a necha nejakou rezervu i u poctu spojeni (u xavi bych tipoval ze da tak 512 max, a to kdovi jestli ma vubec povolene v defaultnim nastaveni)
b) poridit lepsi modem, nejlip s QoSem nebo nejaky kam jde nahodit openwrt/routertech nebo podobny firmware, nebo postavit nejaky router ze stareho PC.
donutit ho nestahovat je nekde na hranici vysoke nepravdepodobnosti a nemoznosti....
Mam tu volny Vigor 2600ge, myslim ze bych ho presvedcil to aspon zkusit...
dik za info
Problém není v tom, že by on tak moc sosal, ale v tom, že od něj sosají na plnou linku. ADSL modem provádí limitaci rychlosti brždění/zahazováním paketů a proto máš takové šílené odezvy/ztráty.
Ten Drytek bohužel neumí omezování rychlosti jednotlivým portům, ale už jsem nějaký viděl, jen si nemůžu vzpomenout, co to bylo :(
doporucuju D-Link G684T ma QoS a jsem s nim spokojenej ;-)