Neuznana reklamace vadne graf. karty
Potřetí jsem reklamoval grafickou kartu Gecube Infinite R9550. Pokaždé to byla stejná závada (jako u všech infinite, vadné paměti) - vždy mi dali jinou kratu téhož typu, takže to zase odešlo... Problém je teď, kdy jsem dával kartu na reklamaci zas a dodavatel ji prej vrátil, že na chladiči jsou divné šroubky a pružinky a takové kecy. S kartou jsem nic nedělal, ale když jsem ji tehdá po druhé reklamaci přinesl domů, zjistil jsem, že už asi byla používána, protože byla zaprášená. Jenže jsem to nechal být a teď tohle.. Jak se mám zachovat? díky
Re: Neuznana reklamace vadne graf. karty
Tak za prvé, v jednání buď zásadně slušný a nenech se vytočit. A za druhé, to že na tom jsou "divné pružinky" - to snad ani nemyslí vážně. Zajímalo by mě, jak ovlivní nějaké uchycení chladiče to, že odejdou paměti. Jen se snaží se z toho vykroutit. Trvej na reklamaci, nic nepodepisuj (jako nějaká externí reklamace za nestandartních podmínek apod.), máš právo na novou katu nebo vrácení peněz.
Jinak pokud jsi tu kartu od nich nepřevzal zpět, tak jim stále běží 30 denní lhůta, na to nezapomeň.
Zatim jsem ji neprevzal, ale dnes jsem volal do daneho obchodu a prodavac mi rekl, ze to je teda takto a ze mi zavola majitel firmy, aby se se mnou domluvil. Budu tedy trvat na reklamaci, nebot si myslim, ze sroubky na chladici nezpusobi stejnou vadu jako u predeslych karet, se kteryma nemeli zadny problem pri reklamaci...
Hlavne nezapomen, ze kartu nereklamujes u dodavatele, ale u prodejce, takze co si o te karte mysli dodavatel ti muze byt uprimne volne...
vzhledem k tomu, ze se jedna o treti reklamaci te same vady, mas narok v pripade, ze bude reklamace uznana, na odstoupeni od smlouvy.
jestlize oni reklamaci neuznaji, tak to mohou ucinit jenom v pripade, ze narok na reklamaci nemas (napr. vada je zpusobena opotrebenim vyrobku nebo tvym neodbornym zasahem). jestlize reklamaci zamitnou z jinych duvodu, je to protipravni a pripadny soud musi prohrat. u soudu by museli prokazat, ze (i) onen absurdni "pruzinkovy" problem zpusobuje tebou reklamovanou vadu a zaroven (ii) ze jsi ho zpusobil.
suma sumarum: podle meho oni vedi, ze mas ted moznost ziskat zpet plnou kupni cenu, tak to jenom zkousi. jestli budes mluvit s majitelem toho obchodu, tak bych mu to v klidu vysvetlil tak, aby pochopil, ze si na takove hazeni klacku pod nohy ma najit nekoho jineho...
Ok, diky panove. Uvidim, jestli se dnes ozve, pripadne tam ztira zajdu,
Jak psal kolega, rozhodně buď slušný a věcný a nenechej se odbýt. Pěkně jim popiš svoji situaci a veškeré své poznatky. Trvej na tom, že do karty jsi nezasahoval a že jsi ji v takovém stavu dostal. Osobně bych trval na vrácení peněz. Občas pomůže třeba zmínka o obchodní inspekci. A rozhodně si nechávej veškeré písemnosti, i když se ti bude zdát že už na nic nejsou (reklamační listy, vratky atd.).
A propo, co to je za společnost?
Je to shop v Ostrave - Vcomp. A jejich dodavatel je zrejme Abacus.
Dopadlo to zatim tak, ze jdu zitra pro jinou kartu.
Prej reklamace zamitnuta z duvodu zasahu do chladice (opravdu tam jsou nejake divne srouby misto standardnich plast. cvocku - dost mozna do toho muj bracha hrabal.. ) a z duvodu pretaktovani ( ??? ). Argumentoval jsem vsim moznym, co jste mi zde doporucili, nicmene nijak extra uspesne. Nakonec jsme se dohodli na jine nove karte. Jelikoz nemam cas ani chut to tahat po nejakych organech a grafiku stejne potrebuju, tak to beru a uz s nima nechci mit nic spolecneho.
No tak aspoň že budeš mít novou kartu. Jestli tam opravdu byly šrouby, kovový, tak se nedivím že se jim to nezdálo. Mohlo se tím něco vyzkratovat (teoreticky).
Citace:
Původně odeslal
Anduril
dost mozna do toho muj bracha hrabal
No nechci Ti do toho kecat, ale to sis mel ujasnit pred reklamaci.
Citace:
Původně odeslal
fr33k
No nechci Ti do toho kecat, ale to sis mel ujasnit pred reklamaci.
Bracha tvrdi, ze s tim nic nedelal.. Tak ho mam mucit aby se priznal?
Ta karta byla uz zjevne pouzita, kdyz jsem ji dostal. Protoze byla pro brachu, blize jsem ji nezkoumal. Takze nemuzu rict, jestli tam ty srouby byly nebo ne.
Kazdopadne vada byla stejna jako v predchozich pripadech, kdy reklamaci uznali...
Ale protoze mi daji kartu novou, tak uz to resit nebudu.
Jen mi není uplně jasné, že ti dali 3 karty za sebou s vadnejma paměťma... to by znamenalo že celá várka byla špatná...na to museli už přece přijít (určitě vás muselo být víc kdo to reklamoval)...
Citace:
Původně odeslal
Boin
Jen mi není uplně jasné, že ti dali 3 karty za sebou s vadnejma paměťma... to by znamenalo že celá várka byla špatná...na to museli už přece přijít (určitě vás muselo být víc kdo to reklamoval)...
Ano, celá várka byla špatná - celá série GeCube Infinity je špatná. Stačí pohledat tu na fóru ;) Prostě časem snad všechny odejdou.
V obchodě mi tvrdili, že jsem jediný, ale moc tomu nevěřím, vzhledem ke zkušenostem z tohoto fóra.