Uvazuji, ze prodam sveho Optika 144@2700 za Optika 165(2jadro)
Mate nekdo zkusenosti jestli to ma cenu?
Dik
Printable View
Uvazuji, ze prodam sveho Optika 144@2700 za Optika 165(2jadro)
Mate nekdo zkusenosti jestli to ma cenu?
Dik
Mozno by pomohlo, keby si napisal na akej frekvencii ti bezi ten optik teraz...Ak ho mas natakteny niekde ku 3GHz, asi by som s upgradom trosku pockal...Prechod na dvojjadro s priemernou moznostou OC by ti nemuselo priniest az tolko uzitku...Na druhej strane ak by si mal moznost kupit 165-ku s dobrym OC potencialom, mohlo by sa oplatit...Skus napisat aj k akej zostave to planujes....
Optik 144 beha 1800@2700 a 165 je 2 jadro co beha na 1800, takze by se snad mohlo taky o neco zvednout ze:-)
takze tohle mam;;;
http://www.alza.cz/amd-opteron-144-1...939-d74224.htm
a tohle chci:::
http://www.alza.cz/amd-dual-core-opt...939-d60009.htm
jinak mam 2GB pameti a zatim hroznou grafiku
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=61163
to si radši schovej těch 5tisíc a počkej na kompletUpgrade ! jo kdybys ho sehnal za 2-3tisíce, jinak nebrat
no ja zkusenosti s dvoujadrovyma Opteronama nemam.. se SC jo a ten procak sem mel a to docela dlouho.. vykon to po OC ma a kupovat DC jen kvuli tomu ze to je ''IN'' nema podle me moc smysl.. uvedom si ze budes strkat hromadu penez do komponent co nemaji zadnou budoucnost pac proste konci.. Za tu cenu novyho se da sehnat mnohem lepsi DC ale samozrejme do jine patice.. radsi si pridej tech 5k a prodej desku + procak + pameti a s prehledem upgraduj.. doufam ze mas PCI-E grafiku :)
Ked to chces vylepsit PC koli hram, tak zainvestuj radsej do grafy. Do pol roka padnu ceny bazarovych dualcore 939 este viac, ako teraz pri zlacnovani AM2 procakov. Dobry otestovany kusok (2 x 2,7-2,8GHz) kupis urcite okolo 2-2,5 tisic.
Dat momentalne 4k za mrtvu 939-nu s nejsnym OC su zle pouzite financie. ;)
Viem o com hovorim, kupil som x2 3800+ a bol som rad, ked som sa ho zbavil a to dal 2650MHz..
Edit:
Samo, ak nahodou AGP, tak beriem spat, co som napisal ohladom grafy. :)
JJ, diky... tak jsem to zrusil:-), pockam si na AM3. grafiku mam PCI-E
No tak na am3 nevim, to se mozna docela nacekas... ale am2+ agena/kuma vypada, ze bude luxusni zbozi :)... a prechod am2+ -> am3 bude nejspis jen o pametovym radici, stejne jako v pripade 939 -> AM2, takze zadnej vykonnostni boom.
na am3 nečekej, ceny nebudou nejlevnější, zas když ale vyjde am3, tak klesnou am2 :-) ale ne o moc.. každopádně bych upgradoval před zářím, protože se zas zvednou ceny pamětí a i něco dalšího.. vánoce :)
Uvidime, ale zatim vykon dostacuje:-)
Kdy bude AM3? A AM2+?
hm tohle je zajimave tema nebot upgrade me zacina take trapit, ani ne tak kvuli vykonu pro normalni praci ale pro hry.
hodne by me zajimalo nejake porovnani vykonu opterona s dvoujadrem na stejne frekvenci..... nikde jsem poradne nic nevidel a vsechny benchmarky jsou dnes jen pro dvoujadra, tudiz nevim kam se clovek s tim vykonem posune.
nejradeji bych jen koupil vykonejsi agp grafiku, jelikoz mam tuseni ze upgradovat stroj za cenu toho ze misto 60fps budu mit 120 nema cenu....
Investice by mela urcite jit do grafarny, ne do dualcore na stejne frekvenci. Kdyz uz, tak uz momentalne by mohlo mit smysl c2d. Ja osobne uvazoval o downgradu z dualcore, resp postaveni gaming masiny s levnym amd single core (2.6G s tdp 65W, 65nm, Lima). Vubec se mi totiz nelibi, jak wokna zachazeji s procesorovym casem na mojem x2. Do tyhle masiny pak casem lehce zapadne nejaka kumicka :).
btw taky se kouknete kolik watu bere opty a kolik C2D .... to je husty