BIOS ztraci nastaveni - VYŘEŠENO
Zdravim,
objevil se u me tento problem. Jakmile vypnu PC ze zasuvky (coz bohuzel delam kazdou noc), tak BIOS okamzite ztrati veskera nastaveni a po startu napise "default loaded". Jinak muzu PC vypinat, restartovat - vse v pohode. Jen ho nesmim zbavit proudu.
Jeste jsem s tim moc nelaboroval, ale nestalo se to uz nekomu?
Re: BIOS ztraci nastaveni
Skus vymenit baterku na doske....
Citace:
Původně odeslal
mortician
Skus vymenit baterku na doske....
Presne tak, mne se to stavalo u NF2 Abitu, stacila vymena baterky (vetsinou CR2032) a od te doby zase 2 roky OK :)
Citace:
Původně odeslal
tiktak
Presne tak, mne se to stavalo u NF2 Abitu, stacila vymena baterky (vetsinou CR2032) a od te doby zase 2 roky OK :)
OK, zkusim. Diky. Musim priznat, ze me to taky napadlo, ale v BIOSu se porad ukazje napeti na baterce cca 3,1 V. Tak kdyby byla špatná, tak by tam měly být nějaký nesmysly, ne? Každopádně jí vyměním, za těch pár korun to určitě stojí.
Na tej istej doske, ktoru popisal tiktak sa mi to stalo...Pritom sa vsetko tvarilo normalne...Stacilo ju vymenit a pokoj az dodnes... :)
jo to se mi nedavno taky stalo.. zkusil sem asi 3x vymenit baterku ale porad nic.. proste to nejak nezvladla deska a bylo vymalovano.. nastesti to byla uplne nova fosna se zarukou takze vymena to vyresila ;)
Citace:
Původně odeslal
rombo
jo to se mi nedavno taky stalo.. zkusil sem asi 3x vymenit baterku ale porad nic.. proste to nejak nezvladla deska a bylo vymalovano.. nastesti to byla uplne nova fosna se zarukou takze vymena to vyresila ;)
:-( Tak to by byla ta horsi varianta. Deska je po zaruce, koupil jsem ji minuly tyden tady na foru. Zatim cekam na "alesse", ktery mi ji prodal, aby mi rekl, jestli se mu to taky nestavalo. Ale o nicem takovem nemluvil, tak doufam, ze to ta baterka vyresi.
Mimo nějakých sérií desek od ECS K7S5A a K7S6A, to opravdu bývá jenom baterie po smrti, taky už sem jí v pár starších kompech měnil a pak ok.
Jestli tam bude ta CR2032 (většinou jo), tak tu maj fakt skoro všude, protože se používá i do diářů, hodinek atd....
Citace:
Původně odeslal
vendiik
Mimo nějakých sérií desek od ECS K7S5A a K7S6A, to opravdu bývá jenom baterie po smrti, taky už sem jí v pár starších kompech měnil a pak ok.
Jestli tam bude ta CR2032 (většinou jo), tak tu maj fakt skoro všude, protože se používá i do diářů, hodinek atd....
Odpoledne koupím, večer vyzkouším a dám vědět. Teď se mi ozval původní majitel a říkal, že se mu to asi nikdy nestalo. Tak snad to bude baterkou. Doufejme. Ještě mám překontrolovat "clear CMOS" jumpery, což taky udělám, ale tam snad chyba nebude. To bych pak asi sám zažádal o ban
Citace:
Původně odeslal
malli
OK, zkusim. Diky. Musim priznat, ze me to taky napadlo, ale v BIOSu se porad ukazje napeti na baterce cca 3,1 V. Tak kdyby byla špatná, tak by tam měly být nějaký nesmysly, ne? Každopádně jí vyměním, za těch pár korun to určitě stojí.
Na vacsine dosiek to ukazuje zle - bud je ten meraci vstup pripojeny az do miesta, kde je cez diody spojene napajanie z baterie a zo zdroja alebo su pouzite take diody, ze prud v zavernom smere je dostatocny na nameranie napatia (na niektorych doskach dokonca aj na slabe nabijanie tej baterie).
Takže zřejmě vyřešeno. Ta baterka tam zřejmě nedoléhala, takže jsem jí tam pořádně domáčkl a najednou vše funguje. Díky všem za rady, doufám, že to bylo opravdu tím.
Nicméně jsem si koupil ještě jednu :-) Pro jistotu