-
Big problem
Je to AMD K6-II 300MHz, CORE na 3.3 a I/O na 2.2. Ohledně napájení nastaveno vše jak praví ražba na procesoru, frakvence 4*75. Proč mi to ve Win95 pořád hlásí chyby? Hodně často naskočí modá obr., a to i když zvednu tomu broukovi napětí na 3.45 a 2.8!!!
Když jsem měl iP133@166 (2*83), modrák se objevil jen zřídka kdy, po stažení na 150 (2*75) bez problému. I když tohle AMD podtaktuju na 233, dělá to pořád tu samou chybu.
A ještě něčeho jsem si všiml - u oné 133@150 mi běhaly ramky podle testů Sandry99 na 97bodů, ale teď se povalujou někde na mizernejch 67...PROČ?!?
Najde se nějakej profík, co by věděl oč se jedná a vyřešil tak mé trápení, nebo budu muset koupit novou desku.. :?:
-
BTW napajeni je obracene 2.2V CPU a 3.3V core
jinak pri 4x75 je CPU vykonove pod svoji normalni hodnotou 3x100
btw na k6-2 byl pro win95 patch (myslim, ze snad pro CPU od 350), ale skus ho aplikovat...
-
Nie som profik, ale ja som mal podobny problem, len na inej zostave. Skus skontrolovat SDRAMky v goldmemory. Ja som ich mal pri tychto priznakoch ako pises ty, vadne.
-
Ja bych tam kopnul Win98SE a pak by se videlo.
-
1. IDE o to ci ta 300MHz k6/2 podporuje 100MHz ramky ak nie
tak smola
2. K6/2 vzdy zaostaval v praci z ramkou za intelom
3. Skus nastavit na doske aby ti ramky isli na 66MHz nasobic daj
co najblizsi k vysledku 300 alebo to skus aj podtaktovat.
4. Stiha ti chladic?
5. Otestuj ramky programom goldmemory ak su vadne daj ine
a skusaj dalej.
Ak toto spravis nieco by ti malo pomoct.
-
Taková hojná účast.. :-)
Že by to bylo RAMkou už mě taky napadlo, jsou to 100MHz.
Ten patch jsem tam dal, ale nic moc to neudělalo..
Dalši problem je Sandra - když dám System summary, Mainboard information nebo CPU & BIOS Information, naskočí modrák s hláškou "Na adrese ... došlo k zásadní vyjímce 0D. běžící aplikace..".
Ve hrách jako Quake2 se děje to, že po chvíli hraní mě to bez jakýhokoli varování hodí zpět do Win. UTournament se po chvilce hraní sekl a HL taky padá.
-
vyskusaj co som ti napisal a ked nepomoze napis
skusime daco ine,ale zatial by to mohlo byt nieco
z toho co som uz pisal
inac to ze mas ramky 100MHz neznamena ze ti proc
pojde na 100MHz moze ale nemusi skor nemusi
-
jaj a este nastav dosku na co najpomalsie nastavenie
ake sa da alebo default
-
Myslim, že opravdu nejúčinnější krok by mohl být přechod na WIN98 ..... prubni to.
-
Mohl bych to zkusit nastavit na 4.5*66, tj.300, ovšem jak jsem už napsal, zkoušel jsem to i podtaktovávat na 233 (i 3.5*66), ale dělalo to pořád. Né už tak často jako teď, ale furt to tam bylo.
Zkoušel jsem vypnout cache CPU i na MB, ale chyby nezmizly, tak tipuju že to bude RAMka nebo nějaká blbá chyba na MB..to by mě nas_alo, dal jsem za ni 600kč! :-)
-
Ještě takovej malej detajlíček - když otevřu okno pro C: nebo D:, zkrátka pevný disky, tak to nahlásí Windows chybu:
Program vykonal neplatnou operaci a bude ukončen. V záhlaví to má napsaný Explorer a když dám Detaily, je tam psaný o chybě COMCTL32.DLL.
Třeba to pomůže...
-
nuz tak potom najprv sprav ten test goldmemory
a ak je ramka o.k. tak preinstaluj win
popripade skus prehodit medzi sebou ramky
ak mas moznost pozicaj si od niekoho ramku
i cpu tym vylucis chyby cpu a ram a zostava
MB
-
Stáhnul jsem si shareware verzi, ale nějak nemám čas na to, abych to udělal. Tipuju si že to zabere minimálně 4hodiny, tak to nechám jet dneska přez noc a zítra se ozvu..modlím se aby to bylo RAMkou, protože ta furt vyjde levněji než MB.. :-)