Re: Radeon 1950Pro vs.1950Xt
A co treba tahle od Asusu http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007K0BT000CFX Je o dost levnejsi než verze ultimate, navíc ten chladic na ni je taky velice tichy (mám doma zalmana VF-900 Cu a i na nízkých otackach je slyset sustení a ten stock chladic na tom asusu je tichy, kdyz se otacky trochu stahnou). Jinak pokud ta X1950XT ma stejny chladic jako moje X1900XTX (jako ze si myslim, ze podle pohledu ma), tak chladic je teplene regulovatelny, ale i na nizkych otackach vydava dost neprijemne zvuky, natozpak kdyz jede naplno - to je jak kdyz startuje letadlo. A ver tomu, ze mou X1900XTX Zalman VF-900 Cu neuchladil lepe, nez stock chladic, takze vymena chladice v pripade te X1950XT (pokud bude topit +- stejne jako moje X1900XTX) bude vyzadovat neco na styl Thermalright HR-03 a to je vcelku draha zalezitost. Pravda je ze se Ti odmeni vyssim vykonem, ale ja bych osobne bral radsi tu X1950Pro od Asusu - usetris, nemusis menit chladic, ale nebudes mit takovy vykon jako X1950XT. Snad jsem Ti aspon trochu pomohl.
Ja mam presne taku XTcku a som nadmieru spokojny, hlucnost je v slusnych medziach, len pri starte to nechutne zahuci ako stary vysavac, ale po par sekundach to stichne. Teplotna regulacia funguje dobre, budes ju "pocut" obcas hlavne v STALKERovi a COD2, v inych hrach je karta ticha a nedviha otacky coolera. Zatial som ju netaktil, nemal som tu potrebu... :)
EDIT: Ta uvadzana redukcia napajania tam asi nebude, takze pocitaj, ze potrebujes zdroj so 6pin PCI_E napajacim konektorom alebo si budes musiet zohnat redukciu, da sa kupit aj samostatne.
ahoj, ja jsem si nedavno zakoupil jak pises Sapphire Atlantis ATI Radeon X1950PRO Ultimate 256 MB a vykon je bezvadnej, chlazeni taky zalman je vytecnej tichej pri zatezi to v pohode uchladi i na minimalni otacky ale uz sem tuto kartu dvakrat reklamoval pac se mi pri zatezi rozpadal obraz, jakoze se rozpada kdyz graf. kartu pretaktujes ale u tehle karty se obraz rozpada na defaultnich hodnotach takze ti radim NEBRAT ! treba bys mel stesti nebo ja sem mel smulu na vadny kusy ale na forech je o tomto problemu techto karet velka dizkuze a je znam,o ze ty karty na tohle trpi. ja osobne uz treti stejnou kartu nechci a budu to resit vymenou za jinou. skoda pomer cena vykon chlazeni je u teto karty paradni..
Nuz presne ako spominal Medek, poznam chalana ktory mal rovnaky problem, obraz sa rozpadal, ale vymenili mu kartu kus za kus a ta druha funguje bezvadne, takze to bude problem len niektorych kusov, rozhodne by si sa nemal obavat ist aj do PRO.
Citace:
Původně odeslal
daggy
Nuz presne ako spominal Medek, poznam chalana ktory mal rovnaky problem, obraz sa rozpadal, ale vymenili mu kartu kus za kus a ta druha funguje bezvadne, takze to bude problem len niektorych kusov, rozhodne by si sa nemal obavat ist aj do PRO.
me se ta druha karta co jsem dostal jevila taky bezvadna ale obraz se zacal rozpadat pri nynejsich hrach . tojest - stalker a podobne , na starsich hrat to prestalo ale stalker dokaze poradne prohnat cely system hlavne grafiku
Citace:
Původně odeslal
Medek
me se ta druha karta co jsem dostal jevila taky bezvadna ale obraz se zacal rozpadat pri nynejsich hrach . tojest - stalker a podobne , na starsich hrat to prestalo ale stalker dokaze poradne prohnat cely system hlavne grafiku
Tento problem je vseobecne znamy a ma ho len - Sapphire. Na nete o tom najdete dost. Asi nejlepsia je v sucasnosti skutocne Asus :) (cena/vykon)
Taky se přidám s negativní zkušeností s grafikou X1950Pro Ultimate. V současnosti bych do ní už nešel.
Verze 1950XT má aktivováno všech 48 pixel shaderů a navíc se dělá s 512MB pamětí, což využije víc nežli verze Pro. Teď jsem viděl inzerát na prodej této verze karty za nějakých 4500,-, což mi přijde jako dobrá cena (jestli chceš, někde ho pohledám).
Anebo zkus možnost č.3: vydrž tak 2 - 3 týdny a řekl bych, že ceny grafik jako 8800GTS 320MB půjdou dolů, takže budou možná zajímavější pro úvahy o koupi.
X1950XT od Sapphiru uz za 5170,- ;-)
Citace:
Původně odeslal
tomase
X1950XT od Sapphiru uz za
5170,- ;-)
Pekna cena, ja som ju kupoval minuly rok takmer za 10 tisic Sk, za terajsiu cenu je to fakt dobra kupa
Vyplati se jit do XT verze? Bojim se toho chladice a dalsi se mi kupovat nechce...prave premyslim, jestli jit do Pro nebo XT...ale to asi patri do poradny.
Citace:
Původně odeslal
Antiloopa
Vyplati se jit do XT verze? Bojim se toho chladice a dalsi se mi kupovat nechce...prave premyslim, jestli jit do Pro nebo XT...ale to asi patri do poradny.
Pokud ses ve 2D, tak ten chladic prakticky neslysich, ale kdyz zapnes 3D, tak uz je celkem slyset. Pak se zeptej sam sebe, co te vyjde lepe. Ale ten Zalman je na 12V taky dost hlucny a na 5V zase blbe chladi(podle X1900XT).