U techto dvou konkurentu me zajima pouze hledisko OC, tedy ze ktereho lze obecne dostat vice vykonu ve hrach pri NEbrutalnim OC. Neco jsem pochytil na http://www.ddworld.cz/procesory-a-pa...ocesoru-7.html. ale rad bych znal i dalsi nazory.
Diky.
Printable View
U techto dvou konkurentu me zajima pouze hledisko OC, tedy ze ktereho lze obecne dostat vice vykonu ve hrach pri NEbrutalnim OC. Neco jsem pochytil na http://www.ddworld.cz/procesory-a-pa...ocesoru-7.html. ale rad bych znal i dalsi nazory.
Diky.
Intel
Intel? Pak tedy tady je holosestavicka k posouzeni:
Intel Core2 Duo E4300 1,80GHz 2MB 800MHz 775pin BOX
Gigabyte GA-965P-DS3 - Intel P965
A-Data DIMM 2048MB (kit 2x1GB) DDR II 800MHz Retail
Sapphire Atlantis ATI Radeon X1950 PRO 256MB, PCI-E
Nevim, jak na tom bude ten BOX chladic, takze si rad necham poradit vhodnejsi (Zalman?)
Pekny, na procak bude stacit AC Freezer 7 Pro nebo CoolerMaster RR-PCH-S9U1 Hyper TX.
A grafiku zvaz radsi od jineho vyrobce (Asus,MSI), maji urcite tissi chladice...pokud tam hned nebudes davat jiny....
Nebude lepsi mit 2x1GB RAM ?
Grafika jak kolega vyse - MSI nebo Asus. Asus je prijemne tichej.
Ta RAM je 2x1, upravim to i v zadani sestavy.
Co na tom chceš posuzovat? Slušná herni mašinka bez slabého místa... kam až to chceš taktovat?
Upravená sestava:
Intel Core2 Duo E4300 1,80GHz 2MB 800MHz 775pin BOX
Gigabyte GA-965P-DS3 - Intel P965
A-Data DIMM 2048MB (kit 2x1GB) DDR II 800MHz Retail
Asus EAX1950PRO/HTDP/256M 256MB, PCI-E
OC chci hnát co-to-pude.
Pro základní sestavu (+ 2xHDD, 1xDVD) by měl stačit 400W zdroj - Fortron
Otázkou je, jak velký bude mít vliv OC a jestli bude zdroj stačit, to si nejsem jist.
???
zdroj by stačit měl
u výběru zdroje bych chtěl malinkou rezervu, kandidáti:
Fortron ATX-400PNF 400W - 1111 Kč
ale možná za dvojnásobek: Seasonic S12-430 430W - 2110 Kč - zatím favorit
nebo 500W
Seasonic S12-500 500W - 2979 Kč
versus
Fortron FSP500-60GLC 500W - 1979 Kč
Vem seasonic 430W
Enermaxy jsou velmi dobré zdroje, kvalitativně prakticky srovnatelné se Seasoniky.
DS3 se mi moc nezdá jako MB vhodný k přetaktování. Já bych asi šel do DS4, který má lepší chlazení chipsetu.
planujes presne taku zostavu aku som planoval ja, ale nakoniec som si vybral trochu odlisne. Jedno co je iste ber ten Seasonic 430W-je to uzasne tichy zdroj. Ak nemas peniaze navyse budes maximalne spokojny s DS3+core 2 4300 , ak xces trochu lepsie ber DS4+6300ku ... ja kedze budem mat neskor zadarmo vymenu procesora(4300 za hocico ine) som zobral DS4-ku, ale inac by som siel do DS3. tu ati by som nebral jedine len ako docasne riesenie tak na pol roka
No, 90% je mírně přehnaných. Na SHW dělal pan Šejnoha testy několika zdrojů a Enermax si vůbec nevedl špatně (obzvlášť když vím, že p. Šejnoha protěžuje Seasonic).
A ještě k té účinnosti. Zdá se mi jako hloupost tvrzení, že zdroj s účinností 82% je podstatně lepší, než zdroj s účinností 80%. Při příkonu dnes průměrné sestavy (ca 120W) je to rozdíl 3W. Jestli dobře počítám, dělá to ca 11 kWh za rok při provozu 10 hod denně, tedy ca 40 Kč/rok.
Další věcí je, při jakém zatížení zdroje se tato účinnost udává. Podle mě je hloupost udávat účinnost při maximálním zatížení, protože v žádném PC takto vytížený zdroj neběhá (myslím, že je běžně zatížení v rozmezí 30-50%).
A pak. Účinnost zdroje není pro hodnocení jeho kvality rozhodujícím kritériem.
kluci klid...musite si rict ze oba zdroje jak SS tak EM jsou proste velice kvalitni. jen myslim SS se rozhodl jit cestou maximalni tichosti a Enermax spis cestou komfortu a trochu asi i designu. kazdy preferuje neco jinyho...rozdily "energetickych vlastosti" budou pro smrtelnika asi nepostrehnutelný
mno priznam se ze sem zil v domeni ze liberty maj kolem 75% v nejefektivnejsim zatizeni, coz mi oproti 85% prislo malo, ale koukal jsem na nejake kvalitnejsi recenze a bylo to kolem tech 80 coz byla moje chyba
tady mas docela pekny seznam nejkvalitnejsich zdroju rozdelenych do 4 kategorii, liberty tam nefiguruje, ale tim nechci rict ze je spatnej
http://www.silentpcreview.com/article699-page1.html
No, taky nevím jestli je to náhoda, ale taky mi tu stojí Barton 2500+, s úplně stejnou deskou, velikostí pamětí.
A vyhlídlou mám úplně stejnou sestavu!
Jen s rozdílem, že zatím nebudu mít dost peněz na grafiku (vlastně vůbec žádné :D ), tak chci jít do stejné základní desky jen s chipsetem G965 s integrovanou grafikou. A později, až budou penízky, bych nějakou grafiku koupil. Nehraju graficky náročné hry takže by mi pár měsíců bez grafiky snad nemuselo dělat problém.
Co si myslíte o chipsetu G965 s touh integrovanou grafikou?