63.000 odoslanych paketov po starte PC
Mam tu taky zaujimavy ukaz, a cisto zo zaujimavosti by som chcel vediet co by to mohlo byt.
Mam tu take PC, ktore po zapnuti a nabootovani WXP ma odoslanych asi 63.000 paketov cca 12MB. Podla Netlimiteru tieto data ostavaju v lokalnej sieti, ktora pozostava z 2x notebook + dotycne PC. PC je pripojene cez ethernet na ADSL2+ router Siemens SpeedStream 6520. Zvlastne je, ze tieto data sa odoslu iba pri prvom starte PC, pri restarte uz nie.
Nejedna sa o ziadny virus/adware/spyware/trojan/backdoor ani nic podobne. Dane PC je uplne ciste.
Je mozne, ze su to data ktore si vymeni PC a router pri starte? Mne sa osobne zda 12MB dost vela.
PC tiez nema nijaku zvlastnu softwarovu vybavu.
Ma niekto tusenie o ake data ide a kam tecu?
Re: 63.000 odoslanych paketov po starte PC
Jestli se nepletu tak Netlimiter v sobe mel FW, pouzival sem ho kdysi, takze vzpominam jen matne. Pokud ho nema, stacilo by pouzit jiny, nebo nejaky program pro odchytavani paketu (Kerio, ja pouzivam Outpost, nebo nejaky ethernal atd). Tam se mrkni co pres ktery port komunikuje a uvidis. Muzou to byt nejaky Netbiosy a podobny sajrajty, ale 12MB je opravdu dost.
Proste sledovat co komunikuje, nebo nejlepe vse zakazat a pouzit nejaky ucici se rezim s dotazama na komunikaci.
Myslim ze pak hned zjistis o co se jedna ;)