Vodník+skříň->Thermaltake VE2000BWS
Čau, poraďte mi prosím s výběrem vodního chlazení. Chci si zároveň s tím pořídit i novou skříň.
Vybral jsem si tuhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40418 která ho má v sobě integrovaný. Je to blok na processor+pumpa+radiátor (2x 120mm). K tomu si chci koupit ještě blok na grafickou kartu+blok na paměti>> http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40421 + http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43012 .
Jenže oba systémy mají jiný průměr hadiček 9,5mm a Zalman 9mm a 8mm. Dá se sehnat nějaká propojka 9,5mm a 9mm??
Poraďte mi, jestli je to ok, nebo jestli si mám vybrat něco jiného. O tom bloku na grafickou kartu jsem přesvědčenej, že je dost kvalitní ale nevím, jak je to s kvalitou u Thermaltake. Díky za každou radu s výběrem.
Re: Vodník+skříň->Thermaltake VE2000BWS
No ide oto co tym chces chladit, ale uz nech je to cokolvek tak by som za takehoto vodnika peniaze nevyhadzoval. Radsej zober cistu case a do toho si daj custom vodnika. Dnes to ide uz skoro bez zasahov do case .. no poskladany vodnik je oproti komercnemu uplne inde. Takze najlepsie by bolo aby si napisal zostavu ktoru chces uchladit a rozpocet aky mas na to chladenie + case.
Chci tuhle skříň:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37887
a pak chci chladit:
AMD Athlon 3000+ 2,0GHz@2,61GHz
ATi Radeon X1900XT 621MHz@700MHz (chci chladit i paměti-a ne pasivně)
čipová sada nForce4
a také pravděpodobně 4 disky
za 6měsíců proběhne UPGRADE:
Q6600 2,4GHz@3,6GHz (cca)
+základní deska chlazená pasivně, asi chipset P965
ostatní zůstane stejné
takže jestli bys mi mohl poradit konkrétní produkty.
Protože rozdíl mezi cenou skříně s vodním chlazením a bez něho je 1345,- tak mi ta výsledná cena vychází s chlazením processoru a grafiky a chipsetu, NE disků na cca 3500,-
ta skříň na vodníka není nic moc...
pokud chceš mít vše vevnitř, vyber si skříň u kterém ůžeš dát zdroj jak dolu, tak nahoru.
Poradíš mi nějakou?? Más s nějakou takovou zkušenost?? Proč abych mohl dát zdroj jak nahoru tak dolů?? K čemu mi to bude? Díky
V tej skrini co chces je dobre, ze radiator mozes dat dopredu do velkych pozicii a nemusis nic rezat. Ak tam da 3x120 radiator, tak sa to hore vojde asi este aj mechanika, a na disky mas rack pri zdroji takze vpoho. Podobne je natom aj CM stacker. Pripadne sa da radiator pripenit do zadu cez jeden 120mm fan ak je case nato vzadu robena. Takze by bol sice vonku, ale stale kompaktne pripevneny.
No a vodnika by som tam dal postaveneho podla financii z JSC alebo z casemodding. Ale ak planujes Q6600 s OC tak to chce fakt dobry blok a stou grafikou dokopy aj ten 3x120 radiator. Ak ten upgrade planujes na 100% tak by sa ti setrit na niektorych veciach neoplatilo .. potom by si musel menit.
bude Ti to k tomu, že 3*12 radiátor můžeš dát jak "dostropu" tak dopodlahy, máš místo nahoře i dole, můžeš si vybrat, a nepřijdeš o mechaniky.Doporučuju projít si galerii na xtremesystems koukni jak to mají ostatní udělaný, třeba se Ti tam bude neco libit. Konkrétní model Ti neporádím, tohle jsou na můj vkus už docela drahý skřině, takže se neorientuju - možná cms stacker.
Ok, tak jste mne přesvědčili, že nemám šetřit-tak za kolik by se dalo postavit dost slušný vodní chlazení-poraďte ten blok na CPU. A nešlo by dopředu dát 2x120mm radiátor a dozadu na tu pozici 1x120mm radiátor? Chtěl bych totiž mít vepředu taky chlazený disky vodou-4. Díky
a co znamená G1/4"?? To je průměr hadičky? Tady u toho je to napsaný jako průměr připojitelný hadičky. Je to tak i o ostatních?
http://www.jscomputers.cz/Thermaltak...pId-14465.html
Včera jsem si byl vyzkoušet tenhle box a jsem z toho jelen. Dostává se k tomu sice něco jako tohle http://www.jscomputers.cz/_roub_1_4_...pId-12141.html ale ten box sám o sobě žádný závit nemá, má tak jen takovou gumu, na kterou se to asi musí nějak nastrčit, či co. Nemáte to někdo doma, že by jste mi s tím poradili?
A taky jaký mám zvolit průměr hadiček? Já si myslím, že pokud koupím tu skříň od toho Thermaltake s tím integrovaným vodnám chlazením a nechám jen ten 2x120mm radiátor (NECHCI 3x120mm-nevešly by se disky), tak to ničemu vadit nebude. Jenom by to pak asi chtělo sehnat nějakou redukci na jiný rozměr hadičky, protože Thermaltake používá 9,5mm (3/8")... Kdyžtak mi poraďte nějakou kvalitní pumpu+expanzku+blok na processor (s754)+blok na grafiku (X1900XT). Dííííík
základem je pořádná skříň. Ten TT co jsi linkoval mi moc nesed. Něco aby se Ti do stropu nebo do dna vešel 3*12rad.
Laing DDC-Pumpa 12V DDC-1T
radiátor Black ice Pro nebo GTS na 3*12 pokud jde o hlučnost, pokud o výkon tak xtreme
fany yate loon/tricod science
bloky od alphacoolu, pokud máš možnost ze zahraničí tak swiftech, nebo D-tek.
jestli máš hluboko do kapsy tak viscool
tak za 14dní udělám update faq
na built-in vodnika je skoro kazda skrin mala :) Sel bych do plne big tower a vymenik dal ,,na strop,,
U tehle skrine muzes met max 2x120 vepredu nastojato s tim ze se ti tam vleze 1xhorni panel se zapinanim a FDD + 3X 5,1/4 pozice dle libosti. Mam TT Kandalf a vodnika jsem uvnitr mel, ale 3x120mm vymenik tam nedas
Citace:
Původně odeslal
epidot
na built-in vodnika je skoro kazda skrin mala :) Sel bych do plne big tower a vymenik dal ,,na strop,,
U tehle skrine muzes met max 2x120 vepredu nastojato s tim ze se ti tam vleze 1xhorni panel se zapinanim a FDD + 3X 5,1/4 pozice dle libosti. Mam TT Kandalf a vodnika jsem uvnitr mel, ale 3x120mm vymenik tam nedas
to neni tak docela pravda dopredu se ti v pohode vleze 3x120 vymenik a zbude ti 2x5,1/4 pozice externi 3x 5,1/4 interni a 7x 3,1/2 interni coz si myslim ze je docela slusny. Pokud tam nechas vymenik 2x120 tak mas 5x5,1/4 externi a 7x3,1/2 interni
s timhle tvym tvrzenim zase nesouhlasim ja. Mel jsem 2x120mm vepredu +1HDD v Silentmaxu +2x machanika +1 FDD v tom jejich zapinacim ramecku. Tim to zepredu hasne. Cpat disky kamsi nahoru dozadu ke zdroji.. pfff. 3X120mm a tato case - ne. Skrin ma 11 pozic 5 1/4 a 9 ucpat radiatorem ? 3x120mm vymenik nema! 36cm pripocti si ram, vyvody a ses nekde kolem 420mm. Je dost jinych a lepsich skrini na vodniky.
Citace:
Původně odeslal
epidot
s timhle tvym tvrzenim zase nesouhlasim ja. Mel jsem 2x120mm vepredu +1HDD v Silentmaxu +2x machanika +1 FDD v tom jejich zapinacim ramecku. Tim to zepredu hasne. Cpat disky kamsi nahoru dozadu ke zdroji.. pfff. 3X120mm a tato case - ne. Skrin ma 11 pozic 5 1/4 a 9 ucpat radiatorem ? 3x120mm vymenik nema! 36cm pripocti si ram, vyvody a ses nekde kolem 420mm. Je dost jinych a lepsich skrini na vodniky.
tak napis ktery case jsou lepsi?
ja prave mam full bigtower a chystam se davat radiator 3x120 dopredu
protoze tam nasava studenej vzduch zevnitr
kdyz dam radiator nahoru, tak je sice pekny ze budu mit luft ve skrini, ale na radiator me bude proudit teply vzduch z case
a verim, ze teplota v uzavrene skrini je aspon o 5 stupnu vetsi jak okoli!
podla testu co robil Klon v lete 06 je dobry blok od EK Wave , len netusim ako je to s dopravou zo Slovinska
ten test je dneska už out, je tu apogee gt a fuzion, vzhledem k tomu že už není problém obědnat to ze zahraničí tak bych asi neváhal.EK je takovej lepší průměr.
to MISKOBOSS: to byla jen reakce na tuto TT case. 3x120mm nastojato do teto skrine neni vhodne. Tato skrin neni klasicka vysoka BIG TOWER prestoze ma pozice na mechaniky uplne vsude XD. Ja osobne bych vymenik dal jen na strop.... a ne do teto skrine.
Citace:
Původně odeslal
epidot
No ja tam zatim mam puvodni vymenik 2x120 a nad nim kos na 3xHDD ( Icage od Thermaltaku) na kterem je 1x120 vetrak nad nim DVD mechaniku a nad ni zapinani. Takze pokud bych dal disky do drzaku za radiator tak podle by se tam mel v pohode 3x120 vymenik vejit.
Ale mas castecne pravdu v tom ze jsem psal ze zustou prazdne 2x5 1/4 oni opravdu zustanou, ale jednu zabere ten panel pro disketovku a zapinani.
Jinak disky v kosi u zdroje jsem mel 2 dny a pak jsem ho zrusil a dal je do toho Icage
Jinak pokud bych tak chtel osadit 3x120 vymenik tak mam 400mm prostoru (+- nejaky ten milimetr) a napr. tenhle vymenik http://www.casemodding.cz/index.php?...o=1963&kat=205
by se tam v pohode vesel
přesně takhle jsem to myslel, pěknej okruh btw. ;)
Citace:
Původně odeslal
Tanya
podla testu co robil Klon v lete 06 je dobry blok od EK Wave , len netusim ako je to s dopravou zo Slovinska
EK WAWE JE PREDRAZENY SMEJD :D
http://img519.imageshack.us/img519/3...oolvsekhm7.jpg
jenze Viscool je taky smejd, skoro kazdej kdo ho ma si stezuje na kvalitu zpracovani a ten hlinikovej vrsek je taky otresnej ..
ja sem si ho taky drive chtel koupit ma dobrej vykon za perfektni cenu, ale to jak je provedenej je otresne, lepsi je priplatit a koupit Alphacool Nexxos XP a budouci majitel vodnicho chlazeni si usetri spoutu starosti ..
Citace:
Původně odeslal
Ballnazzar
jenze Viscool je taky smejd, skoro kazdej kdo ho ma si stezuje na kvalitu zpracovani a ten hlinikovej vrsek je taky otresnej ..
ja sem si ho taky drive chtel koupit ma dobrej vykon za perfektni cenu, ale to jak je provedenej je otresne, lepsi je priplatit a koupit Alphacool Nexxos XP a budouci majitel vodnicho chlazeni si usetri spoutu starosti ..
Ak by si si nesedel na vedeni a precital si si thread pod tebou ... :rolleyes:
Hlinikovy vrsok je minulostou ;) Nahradili ho plexi a norylom :-D
Koncom tyzdna hodim fotky ..noveho vrsku a teda vlastne komplet noveho finalneho serioveho CPU bloku .
Pocuj fakt ti odporucam ten tyzden pockat ... a az potom robit zavery :rolleyes:
Citace:
Původně odeslal
Sharker
ja sem si to cetl ale jeste sem tu novou revizi nevidel, ale to nic nemeni na faktu ze Viscool je odflaknutej ..
proste nikomu bych ho rozhodne nedoporucil ke koupi, je mi jasne ze je levnej a pro plno lidi vyhodna volba ale udelali by lepe kdyby si priplatily a koupili neco jineho at uz alphacool u nas nebo neco lepsiho ze zahranici napr. neco od Swiftechu ..
a zaver o Viscoolu mam jasnej od doby kdy sem ten blok videl takze rozhodne jej menit nebudu, ona ta levna vyroba se musi nekde odrazit a de to videt na kvalite provedeni
je mozne ze nejake kousky sou dobre vyfrezovany ale nakup tehle bloku je sazba do loterie, muzes mit pekne vyrobeny blok a taky pekne odflaknutej ..