Nechci být vidět v místech v síti (v okolních počítačích) - jak to udělat?
Ahoj, máme s klukama vytvořenou wifi síť,ale nechci aby můj počítač viděli pod ikonou místa v sítích, v okolních počítačích. Jde to nějak udělat? musel bych něco zakázat?
doma mám taky jeden router, takže jsem si říkal, že s mým klientem se kterým se připojuji k tomu AP, bych přihodil router a tu sít jakoby takhle skryl. šlo by to aspon takhle??
Re: Nechci být vidět v místech v síti (v okolních počítačích) - jak to udělat?
Urcite by to slo pomoci firewallu( a tedy blokovani odpovedi na portu na kterem funguje NetBios - tady mozna trochu blabolim,ale ten firewall plati). Nicmene by to znamenalo, ze by nefungovalo pak ani sdileni ve smeru od tebe ke kamaradum (opacnym smerem by to melo jit).
S routerem by to zcela jiste slo, byl by to podobny princip reseni jako s firewallem.
Btw: chces aby od tebe mohli data stahovat, nebo chces svuj pocitac pred nimi uplne skryt?
chtěl bych,aby můj počítač byl úplně skryt před jejich pc!
Takze resenim je firewall nebo NAT (router s NAT).
XP Antispy a zaskrtnout "skryt tento pocitac v siti"
takže pokud k tomu wifizařízení OvisLink WL-5460 AP připojím ten router co mám (ASUS WL-500G Deluxe) tak by to tak mělo fungovat,jo?
jinak zkusím i ten XP Antispy! všechno se má vyzkoušet,že? ;-)
Uplne nejjednodussi reseni imho bude, kdyz si v nastaveni site odinstalujes/deaktivujes "Sdílení souborů a tiskáren v sítích Microsoft" :-)
viz IntEx + v XP zapni jejich FW a zrus vsechny vyjimky (povol si jen ICMP, bez toho to sice "jde", ale nektery veci ti muzou fungovat spatne)
Mám ještě 2 otázky:
Jak to mám vyřešit s IP adresami u sebe v síti,abych byl co nejmín tedy viděn v této síti?
V síti má kámoš DSL router s připojením k internetu s IP 192.168.1.100 a k němu má i Ovislinka WL-5460AP s IP 192.168.1.200, který je nastaven jako přístupový bod, přes který se k němu připojuji.
Jak si mám nastavit zase já svého Ovislinka, se kterým se k němu připojuji jako klient, jakou musí mít adresu? Musím použít některou z 192.168.1.1-255? či to jde udělat nějak jinak?
A k tomu svému Ovislinku bych chtěl připojit router přímo svůj router ASUS 500G Delux, za kterým potom budu mít své 2 počítače (Notebook a stolní PC). Jak tam budou IP adresy? Chci co nejvíc zakrýt jak Ovislinka(klienta), můj router a počítače doma.
vypni si v nastaveni TCP/IP na te sitovce netbios. jako bonus bude smb sit rychlejsi.
jasný to taky kdyžtak udělám,ale jaký mám nastavit IP adresy na těch zařízeních?
Jestli sem to dobre pochopil, tak nechapu na co mas 2 zarizeni, na toto by ti stacilo jedno. Svoji vnitrni sit 192.168.2.x (at se to neplete) budes routovat do jeho site, pokud ten vysilac nema dhcp server coz asi nema, tak kamarada musis pozadat o prideleni nejake volne IP v tom rozsahu, nemuzes se tam jen tak pripojit mohla by byt uz pouzita a blblo by vam to oboum. Jinak myslim, ze v Asusu alespon v 500G byla nejaka volba kde se dalo zaskrtnout aby na sebe klienti nemohli, uz nevim jak se to jmenovalo.
Zakaz si netbios v nastaveni sitovky, dale bych zakazal sluzbu Podpora rozhraní NetBIOS nad protokolem TCP/IP (to bude asi jistejsi) pak tam byl jeste jeden port pro nejakou sluzbu vyhledavani kompu v siti, to ti tu urcite poradi zkusenejsi sitari, nebo googli.
Ad puvodni dotaz - tahle moznost jde zaskrtnout, kdyz vyrabis instalacku Windows pres nLite :)