Re: AMD 5600+ nebo C2D 6420
Citace:
Původně odeslal
DAFER
mám delší dobu doma AMD a mám možnost přejít na nové PC.... jenže teď prožívám "menší" dilema na kterou platformu..... nějak jsem v tom ztratil přehled :(
Ceny jsou těchto CPU "skoro" shodné......
Popravdě se mi už nějak nechce taktovat..... upřednostním klidnou práci PC něž testování.... samovolné restarty.... problémy s teplotou apod.... čím více stárnu, tím jsem pohodovější :)
Případně mi poraďte jakou čipovou sadu pro daný CPU.....
Díky za Vaše rady a názory :)
otazka ma jediny zodpovezeni
E6420 + i965 (Asus P5B Deluxe nebo Gigabyte DS4)
durazne radim pretaktovat, sila C2D se projevi v obrovskym OC potencialu
jeste doporucim dobry ramky, ktery daji minimalne 800Mhz(ale to snad dneska neni problem)
jinak samovolne restarty a problemy s teplotou maji jenom Lamy, to neni problem tohoto fora:-D
u tohoto CPU neni problem s taktovanim, na defaultu da 8x400(3.2Ghz by ti mohlo stacit) a uchladis to v pohode;)
ak nechces taktovat, tak ti za rovnake peniaze vyjde s AMD vyrazne vyssi vykon ked pocitam cenu kombinacie doska + cpu ;)
MC X2 5600 a E6420 na default jsou "skoro" stejné.. (X2 má trochu navrch) , poměr cena/výkon na default má určitě X2... ale zas když nepotřebuješ taktovat, tak si nebudeš brát ani DQ6, DS4, P5B, klidně stačí lowend 965 chipsetu a to vychází zhruba stejně s AM2
Precital si si si, co som napisal? zjavne nie moc podrobne :roll:
A X2 pri 2,8GHz a 2MB cache je vykonnejsi procesor ako E6420 a to nielen o trochu, ja som do toho naschval zahrnul dosku, pretoze tam usetris minimalne 1 000 Kc pri nakupe dosky s ekvivalentou vybavou pre AM2 proti s775
nie len tvoj skill v readingu je vysoký :) přečetl jsem si to dobře, jen říkám že ten rozdíl není až tak výrazný..(cena/výkon) (ono je to dost individuální co myslíš tím výrazný :p)
chtěl bych vidět test E6420+S3 (5100+2500kč) vs X2 5600 + deska pro AM2 (deska za 1500 aby to bylo o tu tisícovku - to bys musel vzít nejspíš starší nForce nebo nové čipsety AMD ale to v porovnání s 965P vůbec nevím jak by dopadlo..) záměrně jsem chtěl porovnat S3, protože to je nejlevnější deska (a zároveň kvalitní) s 965P (ta výbava bude horší:) )
a co se týče X5600 vs e6420 tak je X5600 někde mezi e6420 a e6600 což ve hrách je tak 5-10fps, v aplikacích(treba video) pár sekund, mýlím se?
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu...duo-e6420.html
každopádně je to spíš o tom, co máš "raději".. když amd ber amd a naopak
A slušnou desku pro AMD 5600+ ? grafiku mám ATI 1950 Pro a nehodlám si pořizovat SLI nebo Crossfire.... pro mě je lepší si pořídit jinou grafiku než utrácet za výkonné zdroje a špunty do uší....
Chápu že si polepším jen o pár procent oproti mé původní sestavě.... ale můžu se výhodně "zbavit" stávajícího socketu 939... zase tak na 2 roky :)
C2D není špatné..... ale opravdu ty ceny :( ......
Ta nechuť k taktování je imho přehnaná - nemusíš hledat extrémy, můžeš přetočit C2D velice konzervativně a jednodušše a dál se o to nestarat. V takovém případě bych doporučil dobrou desku (ono záleží především na výbavě, kterou potřebuješ) a pokud jde o peníze, tak procesor nemusíš kupovat ani e6X20, na tohle bohatě postačí e4X00. Výsledkem bude lepší cena/výkon a kvalitní platforma, dobrým chipsetům/mobo na Intelu se chipsety/mobo pro AMD imho skutečně rovnat nemohou.
jenicek, pozri sa ku gigabyte a najdi si porovnatelne (funkcne, vybavou) dosky a uvidis, ze za dobru dosku pre AM2 das tesne nad 2k a za prvu pouzitelnu pre s775 cez 3k :) Inak situaciou pohli posledne zlavy, byvalo to pre AMD este vyrazne lepsie, teraz je 6420 zdatne konkurencna, predtym to bolo ledva na e6300, ktora je zase vyrazne pomalsia ...
Děkuji Vám za rady nakonec jsem se rozhodl (i na zaklade dalsich informaci) na C2D 6420 + Gigabyte DS4.
Bude to sice palka ale ..... :) nekdo vrazi do motorek.... jinej do manzelky.....
Jeste jednou diky za názory
MC njn :-) ta S3ka s 965ch je za 2500 a nemá na výbavu oproti třeba těmhle..
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38679
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39649
ale víme přece, že intel má mnohem důmyslnější a propracovanější architekturu (muhehehe, whaat a joke >:} )
no za 2.5 u amd bych bral jednu z tehle desek, jinak za 2k si netroufám radit, Madcap by věděl? :-)
dafer no s tou deskou jsi udělal dobře, ale když tak lamentuješ nad penězma, tak vem místo E6420 E4300.. já jsem třeba spokojený.. :) ikdyž jsem ho kupoval za 4500 před časem
Hmmm tak včera mi přišla deska cpu a paměti a dneska jsem to složil.... jo je to živé.... to v pohodě.... ale ta deska tak trošku píská :(
Přitom je to revize 3.3 dokonce i s novým BIOSem ... :(
Pokud začnu klepat do klávesnice nebo jeszdit kolečkem myši tak to přestane... ale jinak je to celkem děs :( sakra :(
Jám mám vždy smůlu.... teď už asi pozdě plakat nad tím, že jsem si nepořídil raději AMD :(
dřív než z toho zešílíš, tak jim to pošli zpátky, já mám DQ6 revize 1.0 a žádné pískání se nekoná ani na 3Ghz... vykašlal bych se na reklamaci a rovnou bych jim poslal zpátky jen desku, cokoliv si koupíš na netu tak můžeš do 14 dnů (jestli se nepletu) vrátit s nárokem na vrácení peněz.. no a mezitím bych ji už měl objednanou z jiného obchodu.. :-)
ale jak říká kolega, tak zkus první zjistit co opravdu píská, třeba to může být něco jiného :)
Citace:
Původně odeslal
DAFER
Hmmm tak včera mi přišla deska cpu a paměti a dneska jsem to složil.... jo je to živé.... to v pohodě.... ale ta deska tak trošku píská :(
kdyz se tak divam na tvuj podpis... zeby to nejak souviselo s http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=61313 ?
Citace:
Původně odeslal
jan555
Co na té desce píská ???
popravdě jsem teď už unavený to znovu rozdělávat kuknu se zítra a dám vědět..... jak čtu po netu dělala to spíše první revize.... ale já mám holt smůlu :(
Citace:
Původně odeslal
silenec
Hmm a to mám teď objednanej novej BlueStorm II. 500W :) to si snad ani nebudu domýšlet..... nechám to na zítřek... :(
hlavu vzhůru :) možná to bude kombinací s fortronem.. (kdyžtak zkusit jiný zdroj)
hlavně ať ti to nekazí náladu, dej si sluchátka :-)
ouch tak to je už trochu smůla s tím 500W stormem(ale ne tak velká, stávaj se horší věci:smoke: ) , ale já viděl že spoustě lidem to šlo v poho..
Citace:
Původně odeslal
DAFER
jak čtu po netu dělala to spíše první revize.... ale já mám holt smůlu :(
Problém je právě v tom, že to, co pískalo na rev. 1 to na rev. 3.3 vůbec není, tudíž to z principu pískat nemůže. Proto napřed zjisti, CO píská.
Citace:
Původně odeslal
jan555
Problém je právě v tom, že to, co pískalo na rev. 1 to na rev. 3.3 vůbec není, tudíž to z principu pískat nemůže. Proto napřed zjisti, CO píská.
Tak to vypadá opravdu asi na ten zdroj :( jelikož to nějak nemůžu určit z kterého směru ale nějak mi to "napovídá" že je to v oblasti zdroje..... ale ikdyž dám ucham kam chci nějak to nejde identifikovat... :(
Ale co jsem zjistil je to, že to dělá když mám zapnutý IE a přestane to když ho vypnu nebo roluji myší....