Re: Aky INtel do 4000SK??
určitě E4400, každý procák má 2.0Ghz a sdílenou L2 cache 2MB ("je spojená"), měl jsem taky MSI Neo3-F ale myslím že 945P a ne PL, moc taktovat se nedalo, myslím že mě to pustilo na jen z 1.8Ghz na 2.2Ghz (250×9), časem koupíš pořádnou desku a když budeš chtít poradit s nákupem, tak na to je nákupní poradna :)
diky uz sa tu nejak zorientujem...
Já nevim jestli by nebylo lepší si připlatit na Intel Core2 Duo E6300...vše co je níž už mi připadá až moc ořezaný a v tom přépadě bych volil Intel Celeron D440 2,0GHz 800MHz viz: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45377
za famozních 1786,- Kč
ghf nemáš pravdu, řekni mi o co jsou E4xx ořezaný...?
virtualizační blbost? obecně nepotřebné
800Mhz FSB ? oproti 1066 nárůst sotva 5% v průměru
imho spíš než FSB, kterou si sám nataktuješ, je lepší mít 2.0Ghz na 800FSB než 1.8Ghz na 1066, navíc řada E4xx je míň náročnejší na kvalitu pamětí a E4400 má 10× nísobič, takže půjde dobře taktovat..
Citace:
Původně odeslal
jenicek321
ghf nemáš pravdu, řekni mi o co jsou E4xx ořezaný...?
virtualizační blbost? obecně nepotřebné
800Mhz FSB ? oproti 1066 nárůst sotva 5% v průměru
imho spíš než FSB, kterou si sám nataktuješ, je lepší mít 2.0Ghz na 800FSB než 1.8Ghz na 1066, navíc řada E4xx je míň náročnejší na kvalitu pamětí a E4400 má 10× nísobič, takže půjde dobře taktovat..
Ono tuhle ubereš to, tamhle tamto a nakonec zjistíš, že máš vlastně.....celera. Co si budem povídat pravý C2Duo začíná s 6600 a 6300 bylo to, co mělo bejt původně nejnižší řada. Pak zjistili, že to ještě můžou dál okleštit a vzniklo x dalších ještě nižších typů....já už bych raději šel do toho celera ...za ty prachy... a za to co ušetříš máš ještě giga DDR2 navíc. A to se vyplatí, ne? :)
a kde beres ten supererudovany nazor, ze 2 MB L2 cache nestaci? najdi si radsej nejake fesne porovnanie a potom rob tie rychle sudy ... E4xxx proste nemaju virtualizaciu ale vdaka oseknutiu fsb sa hodia na overclock a to tu predsa riesime nie? keby sme sa hrali na to, ze netaktujeme tak by si tu kolega mal rozhodne kupit X2jku
Citace:
Původně odeslal
MadCap
a kde beres ten supererudovany nazor, ze 2 MB L2 cache nestaci? najdi si radsej nejake fesne porovnanie a potom rob tie rychle sudy ... E4xxx proste nemaju virtualizaciu ale vdaka oseknutiu fsb sa hodia na overclock a to tu predsa riesime nie? keby sme sa hrali na to, ze netaktujeme tak by si tu kolega mal rozhodne kupit X2jku
a kde beres ten supererudovany nazor, ze 512KB L2 cache nestaci? najdi si radsej nejake fesne porovnanie Celeronu D440 a E4xxx a potom rob tie rychle sudy.....já mu radil naopak, aby šel do toho celera, já neobhajoval 4... ani 6...
celer je SINGLE core, to je vyborna rada ;) Mozno to pentium E2xxx by nemuselo byt zle, ale 1MB pre obe jadra je malo ...
P.S.> ja to berem z praxe, zivim sa tym ;)
Citace:
Původně odeslal
MadCap
celer je SINGLE core, to je vyborna rada ;) Mozno to pentium E2xxx by nemuselo byt zle, ale 1MB pre obe jadra je malo ...
P.S.> ja to berem z praxe, zivim sa tym ;)
no prívě proto... ty se tím živíš, ale mě to baví (a to docela dlouho...já taktoval v době, kdy si ve škole nevěděl co to je)...stavim,,,taktuju...testuju, ale beru to tak, že testuju to, co má pro uživatele ...většinou pařany smysl...gamesy a real aplikace, ne synt. benchmarky a proto vim, že v poměru cena výkon (real) výkon ten celer fakt nedopadá špatně...přesto, že má "jen" jedno jádro.
pritiahnute za vlasy ... najlepsi pomer ceny a vykonu maju vzdy tie najpomalsie procesory ... ale niekedy su proste prilis pomale vieme?
ghf máš pravdu, že z celerů se začínaj klubat pěkné procáky
http://www.zive.cz/h/Uzivatel/Ar.asp...=3&EXPS=&EXPA=
ale je tady pořád ale :)
1) celer 440 je na 2Ghz, v testu má 3Ghz a srovnávají ho s e4300 v základu.. přetaktovaný o těch 50 procent je e4300 zas někde jinde
2) chtěl týpek poradit jaký procák do 4k, takže asi bude mít i na ostatní komponenty :)
3) těch 1500 navíc za dvoujádro a rychlejší widle se vyplatí :cool:
my skill in reading has increased by 2 points :o
Your skill in reading should increase by 3 points :)
Celeron na Core rozhodne neni zly procesor, ale asi by som uz singlecore proste nechcel ... takze pentium (neni dostupne) alebo E4xxx a hotovo
Citace:
Původně odeslal
jenicek321
ghf máš pravdu, že z celerů se začínaj klubat pěkné procáky
http://www.zive.cz/h/Uzivatel/Ar.asp...=3&EXPS=&EXPA=
ale je tady pořád ale :)
1) celer 440 je na 2Ghz, v testu má 3Ghz a srovnávají ho s e4300 v základu.. přetaktovaný o těch 50 procent je e4300 zas někde jinde
2) chtěl týpek poradit jaký procák do 4k, takže asi bude mít i na ostatní komponenty :)
3) těch 1500 navíc za dvoujádro a rychlejší widle se vyplatí :cool:
my skill in reading has increased by 2 points :o
To chápu, ale když si někdo kupuje e4300, tak je vidět, že bud nemá na rozhazovíní , nebo se mu nechce investovat do kompu víc než... A to se pak penízky v obou případech hodí, ne?
pokud někdo nechce investovat víc než.. tak si na to snad vymezil nějaký rozpočet a má taky další priority, ale chce vrazit do kompu 20ku tak proč šetřit?
e4300 a e4400 je zlatá střední cesta,kdy už máš 2jádro c2d, které není tak náročné na paměti a pokud jen nehraješ hry a dokonce něco děláš časově náročnějšího ve windowsu (jak říkáš že stavíš kompy pro gamery), tak ti to hódně pomůže..
Odvolávám co jsem odvolal....ne, vážně našel jsem na nettu 4300 za tuto cenu a tomu fakt nejde konkurovat...Intel Core 2 Duo E4300 1,80GHz (2MB/800) BOX LGA775 .... cena 2957,- Kč